det är NU du ska boka din resa till Grekland

IMG_7161

Jag följer olika instagramkonton. Många för att inspireras. Några får mig att skratta för att de är så roliga och alltid har en knorr på allt. Några upprör mig. Ett viktigt som jag följer är refugeeswelcome. De synliggör vår omvärld och oss alla på ett väldigt smart sätt. Deras bilder går rätt in. Som idag en skylt med texten fritt översatt Du är i trygghet. To be safe. Jag vill verkligen inte egentligen jämföra min dödskamp som cancerbehandlingar på många sätt är med den jävliga situation som många människor lever i. Men när jag hörde orden från en läkare som sa vi ska göra dig frisk. Jag tror det var den vackraste meningen jag hört i hela mitt liv. Att känna sig trygg. Att få pusta ut. Vi får aldrig bli blasé över andra människors lidande för i slutändan blir det vårt lidande. För det finns inget vi och dom. Det finns bara oss.

En annan viktig röst som jag följer är Alexandra, som också är min vän och som jag känner sedan tiden när vi jobbade ihop på Civildepartementet och kampanjen Ungdom mot rasism. Idag läser jag de här raderna i hennes som vanligt väldigt bra blogginlägg: Jag är faktiskt stum. Ni som sett min SVT-dokumentär ”Vad är det för fel på grekerna?” och läst min bok ”Kaos-ett grekiskt krislexikon” och följt rapporteringen vet att Grekland är ett land i fritt fall sedan sju år tillbaka. Ständigt balanserande på ruinens brant. Nu förutom skuldkris även som epicentrum för flyktingkrisen. En miljon människor har passerat landet bara senaste året. Utarmade, trötta, trasiga barn, gamlingar, gravida, föräldrar. Och fler kommer. Tiotusentals har fastnat i landet med Europas högsta arbetslöshet som tvingat sina egna barn att emigrera. När turisterna från Nordeuropa nu avbokar sina semesterresor till de drabbade öarna Samos, Kos, Lesbos, vars enda inkomstkälla är just turismen visar majoriteten av grekerna en imponerande filantropi, empati och solidaritet. LÄs hela blogginlägget här

Varför avboka. När man kan visa solidaritet? Och ändå få ha semester. Vi kan inte blunda för vad som händer i världen. I vår blir det mycket Grekland för mig. Jag kommer att bo två veckor i Aten. Jag har fått ett stipendie av författarförbundet. Jag får tillbringa två veckor i Ariane Wahlgrens hus. Meningen är att jag ska skriva. Det blir min första gång i Aten. Jag ser så fram emot de här veckorna.

IMG_6632

Dessutom är jag också glad att kunna erbjuda en fantastisk yoga och boostresa med Alexandra Pascalidou till Kreta. I slutet av maj och början av juni. Du har väl inte missat? Det finns ett par platser kvar, så boka. Blir så härligt. och ska bli så fantastiskt skojigt och lärorikt att bli guidad på ön av multibegåvningen Alexandra. Här hittar du info och anmäler dig

Den här veckan ska vi lägga energi på att bygga oss starka både på insidan och utsidan. Kom med.

_MG_2897

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *