gammkvinnor ta plats

Happy Thursday to you all. Den här kvinnan är tydligen 93 år och hon yogar.

KOM med på Alexandras Pascalidous boostcamp. Jag håller i yogan
Jag kan ju inte garantera er att ni blir 93 år, som kvinna i filmen. Men jag kan garantera er att yogan är ett redskap att hålla fast i när allt stormar. En lugn plats som letar sig in i ditt inre och skapar ro. En stark kropp och ett starkt psyke. Förr sa jag alltid att yogan var min pensionsförsäkring. Idag säger jag att det är min livförsäkring. För hur det än är, så kan jag ofta undra hur jag hade klarat av livet om jag inte haft yogan. Och nej, yoga är inte bara ställningar. Yoga är så mycket mer. Det kan du läsa om här i min bok Yoga fysisk och själslig detox

Som i veckan blev utsedd till månadens bok i Expressen Hälsa

12650937_10153546952021843_546744384361550587_n

Så var jag ute och googlade loss i morse och hittade det här

De tio äldsta i världen.
Och det är kvinna efter kvinna och en man. Så summa summarum. Kvinnor lever längre, men får sämre vård och har färre och sämre rättigheter än män. Vi tjänar mindre, vilket också i förlängningen betyder att vi har sämre pension. En ding ding värld. Eller vad säger ni? Blä, säger jag.

_MG_4182

Den här ställningen kan mycket väl vara en av de bästa ställningarna inom yogan. Huksittande. Den är toppen för genomblödning i bäckenområdet. Bra för matsmältningen. Perfekt ställning när du ska bajsa. Och dessutom den bästa förlossningsställningen. Själv sätter jag mig gärna i den här ställningen när jag får ont i kroppen av att sitta och skriva vid ett skrivbord. Ta ner datorn på golvet och sitt i squatten då och då. Det hjälper i alla fall mig. Och mina kläder kommer från Santani

Min uppmaning, eftersom vi blir äldre och äldre så borde vi rimligen också ta mer plats. Få mer plats överallt. Jag älskar tanter. Älskar att det finns en tyngd i att bli äldre. En visdom. En enorm kraft. Jag skulle gärna starta Tanter mot rasism. Överhuvudtaget börjar föreningsliv kännas skoj. Är det tanten i mig?

1 reaktion på ”gammkvinnor ta plats”

  1. Hej, Jag klarar inte att sitta på huk har atros i knäna och det gör så ont när jag försöker att sitta på huk. Har du något tips på annan lika bra övning?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *