livet efter mensen

IMG_5807

Förra året var jag med i boken Hej klimakteriet. Det är en viktig bok. Den handlar om kvinnans andra pubertet. För det är så det känns. Precis lika lite sedd som man kände sig som pubbetjej, ja, så lite sedd kan man känna sig som klimakterietant. Men något verkar vara på gång. Den där frigörelsen som på nåt sätt kom av sig.

Jag är så glad att jag fick jobba med Maj Fant. Jag jobbade i tre säsonger på Tv4 i redaktionen på tv-programmet med samma namn. Maj var en så karismatisk kvinna. Det där stora leendet. Det smittande skrattet, och det stora djupet i henne och så den där blicken man fick. Hon var genuint intresserad av en. Hon berättade om 60-talet. Om de här kvinnoträffarna i Danmark när kvinnorna tittade in i varandras vaginor med hjälp av spekulum. Om behåar som slängdes om den fria sexualiteten. Om att ta tillbaka makten också via kroppen. Jag var så fascinerad. Jag hade precis fött Mira, bara några år tidigare och skickats hem med en lapp som det stod KNIP på och jag fattade ingenting. Jag tyckte det var så häftigt och härligt att prata med en äldre kvinna om sex, underlivet och livet. Och hennes uppmaning att titta på sig själv i spegeln. Jag kände att Maj ville att vi unga kvinnor skulle må bra. Jag har alltid haft äldre kvinnor än jag själv som förebilder. Maj var definitivt en sådan för mig. Är definitivt en sådan för mig. Hon togs alldeles för tidigt ifrån oss i den här jävla skitsjukdomen ALS.

men hennes kraft. Hennes smittande glädje och hennes klokskap som hon förmedlade med sådan värme den bär jag med mig. Jag tror nämligen vår frigörelse börjar där. Mellan våra ben. Det finns en sån kraft där. En otrolig kraft. Ni som gått min knipworkshop vet hur mycket jag pratar om det. Och jag tror att de flesta också känner det efter den där två timmars workshopen. Därför blir jag extra glad för de här mensbloggarna. För kraften hos yngre tjejer (än jag) som skriver och pratar om vårt kön. Heja Heja. Heja fittan, heja snippan

snippa_omslag_jpg-280x401

Som den här fina boken, som jag måste köpa.Här kan du läsa om den: En snippa om dagen

Och ändå, trots att det är på gång. Så är så många kvinnor lite tagna på sängen vad gäller klimakteriet. Så också jag. Och det är precis som puberteten olika. Så många olika känslor, så många olika ”biverkningar”. Så olika. Och ändå förhållandevis tyst. Kanske ska starta en klimakterieblogg. Jag vet vad den ska heta Livet efter mensen…

OCH HÄR KAN DU ANMÄLA DIG TILL KNIPWORKSHOP I STHLM 19 FEB, KNIP EN PLATS, DE BLIR SNABBT UPPBOKAT

FullSizeRende77r

Fotona på mig är tagna av Anneli Hildonen

2 reaktioner på ”livet efter mensen”

 1. Vill ju att du ska blogga kvar här! Men jag läser gärna en bok som heter Livet efter mensen. Kanske du skriver den snart?

 2. Kvinnans kraft

  Ängens alla blommor blomstrar och slår ut i full blom

  Svallningar, svettningar, humörsvängningar, kroppen säger ifrån, vakna nätter. Vi blomstrar och slår ut i full blom. Vilar i stillhet och tystnad. Kroppen helas. Känner glädje när kroppen svettas. Ler och en skön känsla känns i kroppen. Släpper allt motstånd. Njuter svettningen, njuter svallningarna. Kraften från den villkorslösa Kärleksenergin är stark och mäktig.

  Vilar i naturen. Vår vackra natur. Skogen, vid bäcken med alla blommor. Bland djuren, fåglarna och all Moder Jords skönhet. Varför göra motstånd mot det naturliga. Kraften. Den fria energin. Släpper tanken. Känner att vi Är, Vet, Kan. Vi är fullkomliga. Vilar i Kärleksenergin i tillit till att allt Är som det ska vara. Vandrar omkring. Njuter i ögonblicket. Känner inåt. Kraften, energin, glädjen, harmonin.

  I ögonblicket. Där Är vi, den vi i sanning Är, villkorslös Kärlek. Det är där, vetandet (att veta), glädjen, helheten Är. Ögonen, den villkorslösa Kärlekens spegel. Tillsammans, ett möte, ser dig i ögonen och en spegling sker. Vi ser den villkorslösa Kärleken speglas i varandras ögon. Ler av glädje, du ler av glädje. Genererar energi. Känner Lycksalighet. Vi Ger. Allt synkroniseras och vi ser en värld i Kärlek.

  I ögonblicket är allt redan helt. Du, jag, moder jord, världen. Där Är allt evigt. Alla är så vackra, så skimrande, så fulländade. Alla gör val inifrån och ut. Alltså från en känsla av Kärlek och sanning för helheten. I ögonblicket glittrar och skimrar världen, färgerna är starka och allt har en enorm skärpa. Så vi ser varandra djupt i ögonen och Ler i glädje. Så enkelt Är det. I Ögonblicket Är allt enkelt.

  I ögonblicket synkroniserar energin, den villkorslösa Kärleken allt, det är bara för oss att känna inom oss. Känns det sant? Känns det Kärleksfullt? Göra våra val efter känslan och skapa i enlighet med denna känslan. När vi är i glädje och känner att vi Är, Vet och Kan, då synkroniseras allt automatiskt Kärleksfullt omkring oss. Alla dörrar öppnas och alla omkring oss ger varandra en hjälpande hand. Alla Är och finns till för alla för att allt ska flyta enkelt och lätt.

  I ögonblicket. Vi möts där. Kärlek och Lycka till ängens alla vackra blommor

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *