5AM

Jag får ofta frågan; När går du upp på mornarna.
Fem.(senast klockan sex)

FullSizeRender
Bildtext: busy doing yoga at 5 am

Jag är ingen sjusovare. Aldrig varit, alltid vaknat tidigt. Älskar den lugna stunden. Det tysta. Men det allra viktigaste, jag gör det för att jag gillar det. Jag gör det för att jag mår bra av det.

I fredags på en middag, när jag återigen fick frågan, fick jag också reda på att det finns en 5Am-rörelse. Att det är en stor trend i Usa att vakna tidigt.
Måste vara yogan och ayurvedan som fått igång den här trenden tänker jag.
Men det är inget nytt. Enligt ayurvedan bör man gå och lägga sig innan klockan tio på kvällen. Hänga på det där sovtåget som brukar komma vid niotiden. Ni vet när man kanske sitter och gäspar i soffan. Gå upp innan klockan 6 på morgonen, för annars blir man mosig.
Sedan börja morgonen med att Dricka vatten, tungskrapa, torrborsta sig och duscha. Bajsa.
Pranayama – andningsövningar
Man bör också göra någon form av träning, förslagsvis YOGA.
Sen är man fit for fight.

Nu har jag fått reda på att det finns en rörelse. 5AM-rörelsen. Och tydligen säger de att det är ingen tidpunkt, utan en livsstil.

För mig är det en tidpunkt OCH en livsstil. Som jag mår bra av.

FullSizeRender77

3 reaktioner på ”5AM”

  1. Mitt liv och jag och mår så mycket bättre sedan jag i sanning anammade tidiga sömntåget på kvällarna och kliver upp vid 6. Bara bäst! Och att börja dagen med att ta hand om sig själv och komma igång ”på rätt sätt” ger livet merkvalitet. Kram på dej!

  2. åh, love this! Brukar försöka gå upp 5.10, har varit lite sådär på senaste, men nu blev jag peppad igen! Tack! För, ja! jag mår bättre hela dagen om jag gör mitt på morgonen, sköljer näsan, gör lite andningsövningar, några varv solhälsningen, några övningar, lite meditation, sätter känslan för dagen. Nu när jag skrivit det här så måste jag ju skärpa mig igen oxå 😉

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *