your body is tired but your mind is not

När jag var i Indien för lite mer än ett år sedan, så sa den unga massösen med de varma och starka händerna: your body is tired, but your mind is not. Igår hos akupunktören fick jag höra detsamma, fast med andra ord.
Med ett enda ord skulle man kunna sammanfatta det för obalans. Så är det nog.
Min kropp är trött. Och det är väl inte konstigt. Efter alla sjukt jobbiga cancerbehandlingar som vi människor som genomgår cancer ofta får ta oss igenom. Och så biverkningarna på det. Ja, kroppen är trött och det kommer säkert ta tid att komma tillbaka. Hitta den där balansen igen.
Jag går på den ena behandlingen efter den andra. Tar verkligen signalerna på allvar. Kroppen är trött. Men mitt huvud är piggt.
Och sånt kan ju också lura en.
Och säkert sånt som lurar de flesta människor att köra på som om det inte fanns någon morgondag. Kanske är det därför så många blir utbrända?
För att vi inte lyssnar på kroppen.
Men jag har blivit så mycket bättre på att ta det lugnt.
Idag tänkte jag vila innan min knipworkshop på Atmajyoti. Vila och ta det lugnt. Gå en promenad i höstsolen med Pino. Dricka en grön drink. Njuta av stillhet.
PÅ kontoret har vi en övervåning. Där har jag ställt en säng. Så ibland när jag suttit för länge framför datorn. Huvudet och hjärnan gått lite för mycket i spinn, ja, då masar jag mig upp på ovanvåningen och lägger mig en stund. Powernappar. Tupplurar eller Tantar som vi bestämde att det skulle heta.
Att lyssna på din kropp. Känna efter kan mycket möjligt vara det bästa du kan ge dig själv. För vem sjuttsingen tackar dig när du står där helt utsliten?

_MG_9458

Den här bilden tog Anneli Hildonen på mig, en vinterdag för lite mer än tre år sedan. Jag var helt slutkörd i kroppen efter alla behandlingar, som då inte vara klar. Vad jag inte då visste var att jag skulle få både hjärtsvikt och lymfödem. Att vila är att leva kanske borde bli ett nytt mantra?

1 reaktion på ”your body is tired but your mind is not”

  1. Christina (Cina) Johansson

    Hej Karin är sjukskriven efter nedtrappning med mediciner,atros i lederna och diskbrock i ryggen. Jag försöker oxå hitta balans,yogar 4-5 dagar i veckan och tar långprommisar varannan dag OCH vilar mycket,och känner mig starkare o starkare i kroppen men måste jobba mer med det psykiska,hamnade i en depression i sommras och börjar sakta komma tillbaka! Men jag kämpar på och ska börja jobba igen den 1 oktober. Ha en härlig helg kram Cina.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *