mammon

Dessa tider. I morse vaknade jag och kände bara Jag vill inte drivas av mammon. Jag vill inte ha en massa utgifter som gör att jag måste jobba jobba jobba. Och sedan vara skiträdd för att försvara det jag äger. Jag är högst delaktig till att världen ser ut som den gör. Mitt ha-behov. Och jag vill inte. Kan ni känna så?

Jag är en sån som ”tror2 på tecken. Så läste jag Astrobloggen och tydligen är det en alldeles särskild dag på torsdag. Den uppmanar till att städa bort, bort våra psykiska sopor och överflöd, men också rent fysiskt. Vad behöver jag? Behöver jag allt det där jag tror att jag behöver?
Jag vill downsiza, för allt det andra känns så vulgärt.

För plötsligt ser man saker som blir helt absurda, som att en sångerska betalade en halv miljon för en bröllopsklänning för att se ut som en 40 årig prinsessa. Och så en riktig prinsessa som vi ”försörjer”, genom våra skattepengar och som mest verkar vara intresserad av vilken väska som är ny på Gucci. Kontrasterna.

2 reaktioner på ”mammon”

  1. Känner igen det där. Om jag tänker på det jag har och sen tänker på att jag inte finns mer imorgon, så blir det rätt absurda mängder även om jag vet att jag har mindre än genomsnittet. För den som ska städa ut, kommer 90 % att verka överflödigt utan någon anknytning till den människa jag är. 10 % kommer att vara att minne av mig, precis som jag älskar en helt oansenlig handduk från min farmor. Jag vet att jag mår bättre med mindre. Tycker inte om när jag inte minns vad jag har. Så jag städar och rensar och ska arbeta mig tillbaka till den person jag var för 25 år sen. Då jag hade mindre och det räckte.

    När jag flyttade senast så sa jag till vänner o bekanta att om ni ser stora lågor från norrort, så är det jag som tröttnat på att packa och eldar upp allt i stället. De flesta (i olika åldrar) höll med att när det blir dags att dra från den här bostaden, då vore det skönt med en rejäl majbrasa. Vi har för mycket helt enkelt. Och kanske känner vi oss för otrygga, eftersom vi tror att allt kommer att vara bra att ha någon gång i framtiden.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *