att ta plats

Igår la jag ut både på fb och instagram att min bok Jag vill fan leva borde vara obligatorisk läsning för vårdpersonal. Kanske till och med på läkarutbildningen. Jag menar om min dotter tvingades läsa Gömda av Liza Marklund när hon gick på högstadiet (och min man också när han gick sin socialpedagodutbildning). Att de för dem båda var obligatorisk läsning så nog sjuttsingen tycker jag att min bok platsar som studielitteratur på KI. Där kan blivande vårdpersonal läsa om hur det känns att vara i händerna på sjukvården. Om alla känslor. Om ledsenhet, rädsla, oro och utsattheten. Men också om kraften hos en patient.

Ni kanske tycker att jag säljer in mig och mitt alldeles för mycket. Men faktum är att jag har ingen sponsor på den här bloggen. Det finns ingen som betalar för mig att svara på mejl. Därför tar det ofta tid. Jag försöker klämma in att svara på mejl när jag har möjlighet. Jag vill verkligen svara på alla mejl. Ni ska veta att jag läser, men jag kan inte svara på allt. Jag är inte anställd, och jag ligger inte under något blogghus. Jag måste hitta på mina jobb själv. Sälja in ideer och framförallt få er att läsa mina böcker. Det låter kanske lätt och visa dagar är det det. Men andra är det jobbigare. Det finns alltid en oro att jag inte jobbat tillräckligt i ”lön” räknat. Och för mig är det så viktigt, om än ännu viktigare sedan jag blev sjuk att göra saker jag tror på. Något som andra kan må bra av. Nåt som leder någon vart.

Den här bloggen har mellan 1500-3000 unika besökare varje dag. Även de dagar jag inte skriver. Vad jag förstått är det en hög siffra. Jag har inte varit så insatt i det här med klickandet och tjäna pengar på sin blogg. Jag har gjort många misstag. Men ska banne mig lära mig. Jag får många erbjudande om att göra reklam. Men jag vill välja själv. Och framförallt jag vill gå och lägga mig med gott samvete. Det är viktigt för mig.
Nyligen fick jag erbjudande om att göra reklam för ett nytt kosttillskott. Jag skickade förfrågan vidare till någon jag litar på, som var smart nog att mejla företaget och be dem skicka innehållsförteckningen i det där fantastiska  kosttillskottet som skulle göra dig friskare yada-yada. Och nej, det var inga bra grejer. Så det blir nej, även om det kanske hade varit en trevlig peng i plånboken.

Så ni får stå ut med att jag gör reklam med mina grejer. Det var kanske det jag ville säga.

Idag träffar ni mig på Formexmässan. Jag ska signera lite böcker i Santanimontern. Kom förbi. Jag är där ett par timmar från elva. Det är Petra som driver Santani som arrangerar de två tre-dagarsretreaten i september på Mallorca. Kom med. Jag är så taggad och det ska bli så kul att träffa er. Här hittar du info om retreaten

Glöm inte att gå in då och då på min hemsida Yogavita. Jag gör nu en ny hemsida och ska bli duktigare på att lägga upp nya grejer. men just nu hittar du om mina knipworkshops och det är länkat till de som arrangerar. Du hittar också om retreatet i Goa.

1 reaktion på ”att ta plats”

  1. Vilket snyggt bokomslag! Det är säkert en läsvärd bok för många. Själv hittade jag till din blogg för ett par veckor sedan och sträckläste inläggen om bröstcancer då jag själv drabbades nyligen. Jag hade stort utbyte av att läsa om dina erfarenheter. Tack för att du delar med dig så generöst!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *