jag vet inte vad det gör med dig

Saker som oroar mig är typ det här
Och det som oroar mig är tystnaden kring sånt som är obekvämt. Att vara obekväm i Sverige, motvalskärring är liksom helt fel.
Att ifrågasätta är okej, men att ifrågasätta för mycket. Att inte lita på det som vi tror och hoppas ska skydda oss.
För ingen kan tänka sig att det finns skumma krafter bakom tex sjukvården. Eller att läkare kan köpas.
Eller läkemedelsbranschen. Att den branschen är en av världens rikaste. 2014 såldes cancermedicin för 800 miljarder kronor
Eller att vårt kommunala vatten kanske inte är så bra som många verkar tro. läs här eller här

Det som är obekvämt tystas ner, eller snarare negligeras.
Det gör mig orolig.

Jag vet inte vad det gör med dig.

2 reaktioner på ”jag vet inte vad det gör med dig”

 1. Ja, det är helt klart oroande att vatten och mediciner skulle vara skadliga för oss, och att myndigheterna inte skyddar medborgarna. Läkemedelsindustrin är ju så lukrativ att omoraliska personer som vill tjäna mycket pengar säkert tar genvägar och mörkar skadliga biverkningar för att tjäna ännu mer pengar. Jag tror att de flesta läkare är naiva och litar på läkemedelsindustrin och tillsynsmyndigheterna. De förstår inte bättre när de skriver ut tunga mediciner med svåra biverkningar som kanske gör mer skada än nytta. Det är inte lätt att försöka leva hälsosamt i dagens samhälle där vi är omgivna av kemikalier överallt och utsatta för cocktaileffekten.

 2. Hamnade här efter blogg-hopp … så Söt hund – Pino!
  Detta är tyvärr ingen nyhet (för mig) kunskapen/vetskapen har funnits nu i över 30 år!
  Är själv superallergiker – finns det EN biverkning "på millionen" – så får jag sannolikt den
  (Nej, äter ''aldrig'' medicin – OM – endast de som barn och även gravida kan ta)
  Sedan en "livstid" alltid läst noga, det finstilta på alla förpackningar – äv. kläder!
  (märker genast åren det ''är mode'' med ren/eko/bio mat – det fuskas så mycket mer!)
  Kranvatten slutade jag dricka (direkt från kran) redan som barn… Jag har bott periodvis i Rom, Italien och det vattnet var (då) mycket renare (drickbart även för mig!) än här i Stockholm! Att våra vattendrag förorenas "upptäcktes" (på 60talet?) då när p-pillren blev vardagsvara (alla kvinnor som kissade ut resterna… lätt att "plussa på" för övr. mediciner)
  – Lär ju vara en av orsakerna till att många Grodor blev/blir tvåkönade !?
  Har ''generellt'' NOLL förtroende för den svenska läkarkåren (efter alltför många negativa personliga erfarenheter) Visst, det finns ''guldkorn'' – men ''mina'' har eller skall snart gå i pension 🙁 och som De själva säger – det finns ingen "bra" tillväxt här. De kan sålunda inte rekommendera en "yngre" Kollega(!) Vet ej om det förfarande är så, att de 'måste' rekommendera 'minst' tre – för att de "lagenligt" inte får favorisera bara EN!?!
  Fast när svenska läkare (politiker/landstingsråd) behöver -bra- vård, söker de sig ofta, och hellre utrikes (säger inte det allt!?)

  Jag tror inte att svenska läkare är naiva – snarare ''lata'' de ''orkar'', behöver inte hålla sig a jour med det senaste, som tex. i Ungern där måste varje Läkare göra olika årliga? Tester, för att få behålla sin läkarlicens! I Sverige, en gång läkare "alltid" läkare. punkt.
  (för flera år sedan var ett prg på Tv – "Kalla Fakta"? Kunskapskanalen? BBC prg? – minns ej. Handla bl.a. om hur svårt det är att bli av med "olämpliga" läkare i Sverige)

  Jaroq

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *