heja heja

Jag älskar att dagens unga är så medvetna och att nätet öppnar upp för samtal över gränserna.
För på nätet kan man dela med sig av sina erfarenheter.
Bli inspirerad. Få nya tips och råd. Och recept.
Det är väl fantastiskt?

Ni vet ju hur Green Kitchen Stories började. 

Jo, det var ju deras blogg som växte sig kämpastor och det visade sig också att efterfrågan efter bra och gröna recept var stort. David, är min kompis Henriks son, så jag har träffat det här fina paret flera gånger. Så imponerad av dem. Jag följer dem på instagram och just nu är de i Australien och Nya Zeeland. Dit vill jag också en dag.

En av min dotters kompisar, Johanna blev diagnosticerad med endometrios för ett par år sedan och det väckte hennes intresse för hur maten kunde hjälpa henne att må bättre. Slippa skov och slippa ha ont.


Så här skriver de om endometrios på Rfsu

Titta vilken fin hemsida. Endo diet och framförallt viktig. Mellan 5-10 procent av alla kvinnor i fertil ålder lider av den här sjukdomen. Men som det ofta är med med så kallade ”kvinnokrämpor” tas inte det på allvar. Hade det varit en manlig sjukdom så hade det alldeles säkert varit ramaskri. Men att kvinnor har ont tas liksom för självklart. Sånt upprör mig. Därför uppmanar jag alla tjejer/kvinnor att prata om sånt som skaver. För då kan vi liksom gå samman, liksom kräva vår rätt. För det gör det lättare för de som inte vågar eller kan.

”Ååå tjejer vi måste höja våra röster för att höras”

2015 och det är fortfarande nåt vi måste, alltså höja våra röster. Vi måste heja på andra tjejer. För mig är det en självklarhet att stötta andra tjejer. Gör det du med! Tipsa mig gärna om tjejer, unga som gamla som gör nåt bra för andra tjejer. Som har en blogg som är viktig. Som startat en förening. Skrivit en viktig bok. Ja, ni vet och eftersom jag anser att man får ställa sig själv i strålkastarljuset, så tipsa mig om dig. Ni vet ju 8 mars är snart här.

Jag älskar människor som brinner och driver sina frågor. Jag vet också hur tufft det kan vara och hur motarbetad man kan känna sig. Men att man ändå, trots att man blir förlöjligad, hånad och motarbetad ändå fortsätter att drivas av att säga det man tror på.
Sanna Ehdin är en sån kämpe.
Hon har alltid hävdat hur viktig maten är. Att maten är medicin, precis som Hippokrates: LÄs
Hon utmanar läkemdelsföretag och livsmedelsjättarna. Hon är modig.

Andra viktiga sidor som tror att maten har påverkan och inverkan på vårt mående är:
Läkare för framtiden  och kostfonden


För ett par veckor sedan lunchade jag med Ann Fernholm. Hon har skrivit två viktiga böcker Ett sötare blod och Det sötaste vi har
Jag håller på med hennes senaste och jag längtar efter att gå på en föreläsning med henne. Här följ hennes tankar på: Ett sötare blod 

4 reaktioner på ”heja heja”

  1. Hejja Karin!! Följer dej och håller med. Själv läser jag en blogg som ger mycket och hon har också skrivit en bok som jag inte vill ska ta slut. Jag håller på med den nu. Hon skriver om sin yoga och hur många svårigheter hon har mött. Jag som också tampas med ryggbesvär som henne känner mej hemma i det hon berättar. En aning om yoga heter både boken och bloggen. Ett litet tips från Maria!

  2. Hej Karin!
    När jag var gravid med vårt första barn, för ca tre år sedan, tränade jag din gravidyoga. Nu är jag gravid igen sedan i somras och har återupptagit gravidyogan. Förutom att yoga kör jag lätt genomblödande styrketräning och dessutom går jag på cytostatika som en udda utmanande kombination… Tre dagar efter jag plussade på stickan fick jag reda på att jag hade bröstcancer. Läste i någon veckotidning att du också hade drabbats av skiten och sedan dess har jag följt din blogg och läst din pocket om cancer. Ville bara säga, tack för att du skriver! Du gör det så bra! Och barnet i magen verkar må bra och växer som det ska medan jag närmar slutet av cytostatikabehandlingen. Livets starkaste kontrasten liksom. Puh. Kommer fortsätta följa dig. Kram Ulrika

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *