L’ultima cena

L’ultima cena = sista måltiden.
Igår avslutades den cleanse jag gjort med Erika från Frontraw och Cissi från Curlyfood i åtta dagar med en middag för oss deltagare. Det har varit så himla lyxigt att få lagad mat varje dag. Och inte vilken mat som helst, utan mat med det där lilla extra som gör att man längtar till varje måltid.

För mig har det varit så skönt att den här veckan, som i sig varit väldigt stressig, då jag flängt fram och tillbaka och gjort hundra saker. Att då veta att jag varje dag visste att jag skulle äta näringsrikt och bra, dessutom mat tillagad med kärlek, ja, det tog ju bort det stressmoment, som tyvärr matlagning ibland kan bli. Men främst har jag fått inspiration.

Det som jag tycker är häftigt med den gröna maten är att det på många sätt är obruten mark. Att det inte finns några regler, egentligen, om hur det ska vara eller göras. Och att det är kvinnorna som dominerar på den gröna kockscenen. Huka er alla gamla kockgubbar som gjort er hundratjugonde grillkokbok, eller såsochpotatiskokbok, ha, ni är passe. För jag tror att folk börjar bli mer medvetna och även om man kanske inte vill bli heltidsvegan eller vegetarian, så vill man få n mer grönt i sin matlagning.
I alla fall hoppas jag det.

Och mm man sneglar på det gångna årets bokutgivning och kommande så är det många gröna titlar. Vad härligt det är.

Bland annat kommer Erika ut med en dessertbok, så håll utkik.
Och vill du äta tjejernas mat och bor i Stockholm så har Yogayama, Eat, Atmajyoti lunchlådor från Curlyfood. Och på tisdagar kan du sitta i köket på Hagagatan där maten görs och äta lunch. Det rekommenderar jag varmt.

Cissi har i många år åkt med yogastudion Atmajyoti till Mallorca och lagat mat på deras yogaresor. Jag har varit med flera gånger och jag kan säga att jag aldrig blivit besviken på maten.