se den, gör det bara


Om jag får råda. Se Dallas Buyers club. Jag bestämmer helt enkelt att ni måste se den och så ”snackar” vi efteråt. Vilken bra film, vilken viktig film och varför känns själva andemeningen igen?

Lite snabbt. Filmen som är verklighetsbaserad handlar om Ron Woodroof, rodeo-kungen som knullat runt och härjat med alkohol och droger i större delen av sitt liv. Machoheteron som fick både HIV och aids och som gavs 30 dagar kvar att leva, men med hjälp av alternativmedicin levde i sju extra år. Hela tiden motarbetad av läkare, läkemedelsföretag och framförallt av det amerikanske läkemedelsverket de som man tycker borde stå på patientens sida, men som snarare visade sig gå läkemedelföretagens ärende.
Varför känns det igen?
Jag är inte emot medicin, eller läkemedel. Men varför kan man inte samarbeta? Varför finns det inte möjlighet att välja alternativa vägar. Varför klassar man t ex iscador som ett läkemedel, men man får det ändå inte subventionerat på högkostnadskortet? Blä.

1 reaktion på ”se den, gör det bara”

  1. Ja, det var en jättebra film. Konstigt och tråkigt att det ännu inte hänt nästan något på alternativfronten. Jag tänkte jättemycket på dig när jag såg den, du kanske har bättre genomslagskraft!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *