letar tecken

Jag är en sån som letar tecken. Eller kanske snarare hittar tecken. Symboler.
Kanske för att göra livet skojsigare.
Vid det här laget vet ni som följt den här bloggen säkert redan det.
Så vad är det då för tecken?
Igår läste jag på min kompis Ninas facebooksida att 21 juni hädanefter blir den internationella yogadagen. Här kan du läsa
För mig kommer alltid 21 juni vara en speciell dag. En dag i mitt minne. Det var dagen då jag fick mitt bröstcancerbesked och rullgardin drogs ner.
Men nu 2,5 år senare har jag dragit upp rullgardinen och putsat fönstret och hittat tillbaka till tron på livet igen. Så får jag veta att den här dagen från och med nu blir en internationell yogadag.
Är inte det märkligt?

Men så tänker jag på all den kraft som sjukdomen på något sätt förlöste i mig. Kraft som jag tidigare tryckt ner för att jag skämts över all den energi som finns i mig. Men jag vill inte skämmas för det mer eller be om ursäkt för att jag är kreativ. Skulle en man göra det?
Jag tänker att kreativitet är något som man kanaliserar. Precis som kärlek föder kärlek. Ja, ni vet ju hur det blir i en relation när båda är stressade, man har en tråkig ton mot varandra. Säger nåt dumt för att pysa ut sin överskottsenergi, man startar kanske ett gräl för att bli av med det där. Det är därför jag älskar terapi, för att det gör nåt med oss. Gör att vi finslipar oss själva en aning. Tänker till och tänker efter. Man kan inte göra om någon annan. Den enda man kan göra om är sig själv.

Men framförallt det är därför jag älskar yoga, för att all den där energin vänds och blir positiv. Stress blir lugn. Trötthet ändras till kraft och energi. Irritation och frustration blir tålamod. Allt ändrar form till det bättre. det är det som är så fenomenalt. Jag behöver yoga inte bara för kroppen, utan för själen. För mitt sinne. Så att jag just kan kanalisera all den där energin så att den inte blir destruktiv.
I oktober i år gjorde jag den här dvdvn (som också går att ladda ned) i samarbete med BRO och tidningen Mmagasin: Yoga i lust och nöd 
Jag har fått flera gulliga mejl från kvinnor som använt sig av den när det varit tufft. Och det gör mig så klart glad för det är därför vi gjorde den. För jag vet verkligen inte hur jag hade klarat av cancer och det jobbiga i livet ,som vi alla någon gång stöter på och tvingas tampas med i livet om jag inte hade haft yogan att luta mig mot.
Dessutom tror jag på allvar att yoga gör oss kreativa. Gör att vi kan omvandla negativ energi till positiv.
För jag vill FAN leva

1 reaktion på ”letar tecken”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *