lyssna på kroppen

Jag har känt mig tung i kroppen. Orkeslös. Inte mig själv helt enkelt. Så i onsdags på träningen, orkade jag knappt yoga, ej heller lyfta de där tyngderna som min PT Hanna tyckte att jag skulle lyfta. Jag var kraftlös helt enkelt. Tänkte att jag sovit för lite, eller att jag var för mycket upp i huvudet. För just nu snurrar det mycket i mitt huvud. Bra grejer. Massa roliga jobb och bland annat två inspelningsdagar nästa vecka. Jag ska berätta lite mer längre fram.
Så jag gick hem och somnade i soffan framför teven.
Jag var på väg att bli sjuk, därför var jag orkeslös.
Jag sov mig igenom onsdagen. Och igår hörde jag av mig till Martin på Kallpressen. Världens bästa juicebar som ligger på Svartensgatan 10 i Stockholm. Min fråga var: gör ni homedelivery?
Jag vet inte, kanske gör de inte det. Men jag handlar ofta hos dem, så de kanske förbarmade sig över mig. För en timme senare fick jag min hemleverans av juicer av Martin. Vilken ängel. Min vardagshjälte. Tack ni räddade mig.
Jag älskar de där juicerna. Jag riktigt känner hur bra de är. Näringsrika. För ja, det är skillnad på juice och juice. Och vill man ha få i sig mest näring genom att juica är just kallpressade juicer det jag rekommenderar.

Jag tog tre dagars juicepaket, plus tre bangshot. Som är värsta ingefärsshoten. Nu banne mig ska jag bli frisk.

Nu har jag druckit de kraftfulla juicerna i mer än en dag. Jag har låtit kroppens organ vila, vilket de faktiskt gör när man ser till att få i sig näring via just kallpressade juicer och inte tuggar maten. Ingen onödig energi går till att bryta ner mat. Energi som behövs för att jag ska bli frisk. Allt handlar om immunförsvaret. Och jag är tacksam över att jag på allvar börjat lyssna på min kropp och dess behov.
Och jag dricker varmt te. Inom ayurvedan ska man dricka mycket varmt när man är sjuk och inte som vi ta febernedsättande medicin så fort febern åker upp. 

Jag har tjocka sockor på fötterna. Jag är påklädd. Egentligen borde jag ha mössa på huvudet. För det är viktigt att hålla sig varm, också det för att underlätta för kroppen. Att energi läggs på rätt saker, dvs att inte en massa onödig energi ska gå till att värma upp kroppen, utan till att just mobilisera mot sjukdomen, viruset, förkylningen eller vad det nu är som försöker ta sig in i kroppen och ta över. Så det här med bäddsockor och bäddjacka/kofta är faktiskt inga dumma grejer. Värme är grejen för
immunförsvaret.

Här lite virktips på snygga bäddjackor

Igår fick jag de här artikeln skickad till mig Så här skrev Metro om detox. Jag hade tänkt svara men igår var inte dagen jag skulle lägga någon energi på nåt annat än glädje och att bli frisk. Så idag såg jag att Sanna Ehdin skrivit det här Sanna om detox. 
Hon svarar som vanligt bäst. Läser också hennes bok Nya självläkande människan. Gör det du med.

2 reaktioner på ”lyssna på kroppen”

  1. Åh, Karin! Den beskrivningen vill jag ha! Kan du fixa det?? PÅ tjejen i sängen. Jag hoppas att du är piggare idag! KRAM Heléne

  2. Det störde mig något oerhört att den där professorn i Metro är så ovetenskaplig. Det verkar dels som om han utgår ifrån att vi alla springer omkring o är supersunda och har perfekt fungerande inre organ. Dels går han till ytterligheter och säger att vi skulle dö om inte avgiftningssystemet gjorde sitt jobb. Det är ju inte det som det handlar om. För min del handlar det om skillnaden mellan att släpa sig fram i tillvaron med återkommande förkylningar eller att få vara pigg, frisk och ha energi. Att jag ger kroppen de bästa förutsättningarna för att faktiskt kunna göra ett bra jobb. Jag har njurproblem och jag kan säga att min njure jobbar bra mycket bättre om jag äter så att kroppen blir basisk. Visst gör njuren fortfarande sitt jobb när jag äter "västerländskt", men den får jobba bra mycket hårdare, systemet hackar o hostar och sjukdagarna blir fler. Nej, jag dör ju inte, men är det så jag vill leva? Suboptimera min tillvaro o befinna mig i någon trötthetskoma för att jag tankar kroppen med fel bränsle? Glöm det!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *