coolaste kvinnan

I fredags dog en av våra största svenska skådespelerskor i den jävliga sjukdomen cancer. Så sorgligt. Ledsamt.
Så onödigt.

Kim är den coolaste kvinna jag träffat. En sån stark kvinnlig förebild, en kvinna som gjorde som hon ville och som levde livet fullt ut. Hon hade mer energi än någon jag träffat.
Jag var tolv år när jag träffade Kim första gången. Då började jag i Kims dotter Tintins klass och vi blev direkt kompisar. Jag var så fascinerad av Kim, av Pistolteatern och tyckte allt var så spännande och levnadsglatt. Men framförallt av Kim som hela tiden var en så självklar person, modig och karismatisk. Styrka. Och så den där självklara känslan av stå rak i alla situationer. Och alltid med en glimt i ögat.
I måndags hade hon sin sista fest. Jag är så tacksam att jag fick vara med. Så många människor som var där, som varit och är delar av Kims liv. Så rörande, så häftigt att höra historierna om Kim. Hennes försenade 70årsfest, den hon inte riktigt kunde fira.