gör om gör rätt

Jag missade världsmiljödagen.
Men man kan alltid göra om och göra rätt. Eller hur, för hur bra är inte det? Det gäller ju egentligen i allt. Gör om, gör rätt. Vad kan väl vara bättre än att tipsa om bra mat, äta bra och ekologiska grönsaker och frukt alla dagar?
Jag köper numera frukt och grönt från årstiderna. Det är helt underbart att få det levererat hem till dörren. Så bra kvalitet. Jag har nu testat i några veckor och är mycket nöjd. Fattar inte hur jag ska klara mig när vi flyttar ut på landet, vet inte om de levererar ut till Väddö. Men tänk om det är någon annan därute i cyberrymden som vill hänga på mig och köpa deras lådor. För om vi är flera som slår ihop oss kan de leverera direkt till dörren, också på landet. Kanske kan vi få dem att köra på Väddö? Hör av dig i så fall, så gör vi någon form av samkörning. Det är nämligen så vi måste tänka för miljön… Här har jag precis fått en juicelåda levererad till min dörr, med lite extra frukt.

Köpte en  Wilfa juicemaster, en slowjuicer till landet. Årstiderna hade bra pris på den. Jag är så nöjd för nu kan jag slowjuica på landet också. 
Pressar juicer och fyller på glas.
Gröna juicer, men också supergoda röda juicer gjorda på rödbeta och morot. Bygger upp ett litet grönt kylskåp.
Varje dag dricker jag en grön juice,
gjord på spenat/mangold, selleri, gurka, citron, romansallad och ingefära.Det är liksom basen. Sen kan jag ha lite andra grejer och göra den tjockare, så det blir en ghurt.

PÅ förra helgens yogaretreat hade vi all frukt och alla grönsaker från Årstiderna. Tror att alla deltagare var mycket nöjda med den vegetariska maten. Titta bara på den här blomkålen.

Det här är väl lycka?

Ibland vill man göra goda sallader, då är den här grönsakssvarven från hälsokosten gryningen toppen. Du kan göra ”spagetti” av zucchini och gurka. Salladen blir finare och du vet väl att ögat också äter?

Om du vill att avocadon ska mogna fortare, låt den ligga lite med några äpplen. Fruktsnusk.

1 reaktion på ”gör om gör rätt”

  1. Hej, jag undrar om du håller i några yogaklasser? Alltså klasser som man kan komma till en gång i veckan eller liknande (inte "bara" över en helg)
    Tack för den bästa bloggen förresten
    //Mimmi

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *