ofattbart

Vi läser om det på våra mobiltelefoner, den fruktansvärda sorgen.
MalikBendjelloul som tagit sitt liv. Så svårt att ta in. Så svårt att förstå.
Läs så fint Per Sinding Larsen skrivit om sin vän och kollega.

Här har programmet Kobra gjort ett minnesprogram som är värt att ses

Människor mår dåligt, går och bär på sin ångest, oro och depression. Det är inte så lätt att få hjälp, att ta hand om en ledsen, trasig själ är dyrbart och alldeles för tungt att bära på själv. Vi behöver prata mer om just det. Tycker att det här inlägget sammanfattar det så bra.

läs här, så viktigt

1 reaktion på ”ofattbart”

  1. Ja, det är så ofattbart sorgligt. Många som mår dåligt i det tysta för att det fortfarande är så skambelagt att prata om att själen mår dåligt. Det verkar inte heller ha hänt så mycket med de medicinska behandlingarna inom det här området, konstigt med tanke på att tex. fler män i lägre medelåldern dör av självmord än i trafikolyckor el annan sjukdom. Antagligen läggs väl inte så mkt forskning på detta område, kanske beror det på låga forskningsanslag för att det inte "pratas" om det medialt. Jag tror inte på devisen att man inte skall skriva eller berätta om när ngt tagit sitt liv och att det då kan skapa en spridningseffekt, tvärtom, behövs det tas fram i ljuset så att tabun försvinner och folk vågar tala om att de mår dåligt även när det sitter i själen. Hoppas du har det riktigt bra i Montenegro, ser oerhört vackert ut! Ha en fin helg. Mvh/Lan

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *