göra skillnad


Vaknar och det regnar. Fel, fel, fel. Det ska inte regna första maj. Arbetarrörelsens internationella högtidsdag. Den stora demonstrationsdagen. Det finns så mycket att reagera emot. Så mycket orättvisor i världen. De som ska ut och demonstrera de ska inte behöva bli blöta. De ska höjas, lyftas, tackas för att de protesterar mot dumma saker som rasism, sexism, våld, listan kan göras lång.
Jag ska ju inta Don’t worry be happy mentaliteten, men jag kommer gång på gång på mig själv att jag har svårt för det. Jag lovar att jag inte ska hålla på och oroa mig för att jag eller de jag älskar ska råka ut för katastrofer. Men jag har en arg liten jäkel i mig, som blir arg för orättvisor och sånt här. Jag älskar yoga, älskar att yoga är ett så bra verktyg, men vi som har det bra ekonomiskt, lever i fred och har det förhållandevis bättre än många vi kan ju inte bara stanna där. Typ att ”jag gör min yoga och det räcker”. Ibland blir jag alldeles trött på det här navelluddspillandet som vi yogisar håller på med. Som om yogisar vore bättre och finare människor bara för att vi yogar varje dag. Vi kanske mår bättre, men det är inte samma som att vi är bättre. Ibland behövs det aktion, snarare än meditation och en dag som denna är väl bra. Om man inte har möjlighet att demonstrera, så kan man ändå göra en liten aktion.

Hej
i våren! Nu är det mycket som händer. Den 24-25 maj finns vi med på
Kistamässans loppis och vi har även fått bord på Trädgårdens loppis. Var
beredda att rensa vindarna!
Alla bidrag är välkomna! Intäkterna kommer bland annat att gå till
Sommarkollot 2014 för ensamkommande flyktingungdomar. Mer info kommer
inom kort!
 
Så stod på min dotters facebooksstatus för ett par dagar sedan. 
 
Hjälp Röda korsets ungdomsförbundstockholmsyd att genomföra världens bästa sommarkollo för ensamkommande
flyktingbarn. Skänk prylar, kläder, eller varför inte donera en slant?
Mejla min dotter Mira, mira.bjorkegren@gmail.com, om du vill lämna några kassar
kläder, eller ge ett bidrag. Gå också in och gilla hemsidan om du vill ha mer
information. 
Mvh stolt mamma 
 
Jag är så stolt över min dotter som på sin fritid jobbar för Röda korset. Hon lär mig så mycket, nu kickade hon igång mig. Man kan göra skillnad. Så hjälp henne, hennes vänner och Röda korset att hjälpa.
Du kan också gå med i Naturskyddsföreningen. Vilket jag gjorde när Mira jobbade där.
 
 
 
 
Känns också extra kul att jag var där på Gröna Lund när Bob Marley var i stan. 
 
 
 

2 reaktioner på ”göra skillnad”

  1. Ett tips till dig & alla andra som läser din blogg – vitallyft.se.
    Lär er mer om hur vår hormonhälsa påverkar oss idag – och imorgon!
    Me

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *