bara medicin med biverkningar kan man få receptfritt – tack för den!

Igår klassades Iscador som läkemedel i cancerbehandling. Det är stort. Så igår när jag skulle hämta ut mina två väntande paket på apoteket, så inte fick jag reducerat pris. Inte gick det som ett subventionerat recept utskriven av en läkare, receptfritt och inte heller på högkostnadskortet. Men sprutorna som hör till, som också kommer som ett recept. De behöver jag inte betala för. Är inte det märkligt?
Jag skulle ju kunna sälja sprutorna på ”plattan” och tjäna en slant.
Men att jag ska få höja mitt immunförsvar med hjälp av Iscador, som ju numera klassas som ett läkemedel. Nej, det går inte. Men skulle jag be om ett recept på något serotoninhöjande eller antidepressivt medel, så skulle jag få det utskrivet ögonaböj och gratis. Men Iscador som fungerar funkar som just ångestdämpande för mig men utan biverkningar. Nej, det går inte.
Kanske får man bara medicin med biverkningar på högkostnadskortet, eller receptfritt?!
498 kr paketet kostar Iscador. Det är mycket pengar. Jag betalar ungefär 500 kr i månaden för det. För de 500 kr skulle jag kunna göra en massa bra och härliga saker. Kanske till och med lägga undan och spara till pensionen.
Nej, att välja det alternativa är dyrt. Och att välja det alternativa, även om det klassats som läkemedel är fortfarande dyrt.

I morse var det svårt att komma upp. Jag vill bara ligga och dra mig länge länge. Men jag masade mig upp till yogan och när passet väl är avklarat är det så skönt. och som grädde på moset väntade fina julklappar. En av yogastudions elever hade varit i Goa och hon hade en fin T-shirt och två röda julstjärnor med sig från Karolina och gulliga Mimi hade lämnat Kriss Karrs bok till mig.
Tack snälla ni.

Idag ska jag ha t-shirten på mig, ska på några viktiga möten på stan. Kan vara bra att ha den meningen i huvudet; ”All is coming”.
Allt kommer till den som orkar vänta, och när du inte lägger några förväntningar eller tvingar fram något så kanske det kommer i samma sekund.

Igår hittade jag den här länken på Fotografiska museets sida på fb. lite glad blir man

Men jag måste, måste tillägga. Den alternativa världen är inte heller alltid så fin. Som här yogaglo tar patent på kameravinklar . Eller yogalektioner filmade från vissa vinklar. Dumskallar finns överallt. 

2 reaktioner på ”bara medicin med biverkningar kan man få receptfritt – tack för den!”

  1. Hej! Fantastisk blogg och underbart hur du delar med dig av dina tankar, din kunskap och kämparglöd! Jag vill bara inflika att antidepressiva läkemedel inte är gratis som du skriver i detta inlägg. Det kostar också skjortan och halva byxorna. 🙂 Men du kanske menar att det skulle vara gratis för dig, som en del i din efterbehandling? Jag har i alla fall aldrig fått mina mediciner gratis…

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *