gilla läget

Tiden går. Tiderna förändras och ändå känns det som igår när jag låg på en brits och genom ultraljudet ”tittade” på den lilla bebisen där inne i min mage. En annan tid. Då förknippades ultraljud med glädje. Med liv.
Idag har det förändrats, 22 år senare, ligger jag på en annan brits, en annan avdelning, ett annat sjukhus och ser hur mitt hjärta pickar svagt, men bättre än förra gången jag undersökte mitt hjärta.
Mina bröst är inte stinna av mjölk som då. Mina bröst har liksom utarmats, ett har försvunnit.
Deras funktion har förändrats. De har förändrats.
Det är så här det är.
Gilla läget.
Men tänk hur nåt som var liksom förknippat med glädje idag har en annan betydelse.
Livet är besynnerligt. Föränderligt.

I morse när jag tittade på Kristallengalan blev jag så glad att jag började tokböla, när jag såg glädjen hos Christine Meltzer när Partajgänget fick pris som bästa humorprogram. Hon som gått igenom den här jävla behandlingen och oron. Jag blev så himla glad. Klart som fanken att hon skulle få pris. Grattis.

3 reaktioner på ”gilla läget”

 1. Livet är för underligt… Vissa stunder så underbara och andra stunder helt hopplösa…

  Tack Karin, för att du delar med dig av tankar om livet��!

 2. Hej Karin,
  Jag har följt din blogg till och från genom åren som yogi, men det senaste året även som nära anhörig till en som drabbats av bröstcancer- min syster. Jag skulle vilja dela med mig av information jag fått reda på, som jag önskar att alla bröstcancerdrabbade skulle få veta. Hade vi vetat detta för några år sedan kanske min systers liv kunde ha räddats. Jag vill dela med mig av detta, inte för att skrämmas, utan för att rädda liv.

  Min syster drabbades av bröstcancer för 4 1/2 år sedan. I februari i år gjorde hon sin 4-årskontroll och fick grön lampa. Allt ser jättebra ut sa de! I juni åker hon in på akuten och blir liggande hela sommaren på SöS. Spridd cancer i buken. Tumörer i livmodern, tarmen, lyfkörtel och eventuell ena lungan. Obotlig.

  Det visar sig att på de kontroller hon gått på har de bara gjort mamografi på hennes friska bröst!
  Jag har hela tiden trott att dom kollat hela kroppen! Cancer sprider sig bl.a. genom lymfsystemet som når hela kroppen, så varför skulle det bara sprida sig till det friska bröstet? Min mamma har pratat med en forskare som forskar på bröstcancer, och idag vet man att bröstcancer och livmodercancer har ett samband. DÄRFÖR ÄR DET JÄTTEVIKTIGT ATT KOLLA UPP RESTEN AV KROPPEN OCH FRAMFÖR ALLT LIVMODERN VID KONTROLLERNA. Men eftersom det inte görs per automatik i sjukvården måste man som drabbad ställa det kravet. Man måste som så många andra säger "vara frisk för att vara sjuk". Man måste ta reda på saker själv och vara sin egen doktor, och bli sjukvårdens mardröm:-)

  Stå på er och kräv bättre vård och noggrannare efterkontroller!
  Jag hoppas att jag inte skrämmer er som är drabbade, utan att detta inlägg kan inspirera till att ta kontroll över den vård man får och ta kontroll över sjukdomen. Precis som du gör Karin. Jag uppskattar verkligen att du delar med dig av din svåra resa. Tack:-)

  /Tina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *