dag 8 last day

Vaknade med väldigt mjuka fötter. Igårkväll passade jag på att fixa mina fötter så att de skulle bli lite sommarfina. Så efter badet smörjde jag in dem med Moonsuns Beewax Oil. Så på med Pinos gröna hundbajspåsar (plastpåsar) och sen trädde jag på ett par strumpor. Så fick fötterna vara i den där fuktiga tillvaron i ett par timmar. Jag lovar de är mjuka som bebisrumpor när det är klart.

Sista dagen med Cleanse8. Just nu pågår någon sorts irritation över att folk lever för hälsosamt i media, att det liksom slår över. Jag kan tänka mig att många tänker så om mig. Att liksom, jag borde lugna ner mig, coola ner lite.
Men det tänker jag inte, inte än i alla fall 😉
När jag blev sjuk trodde jag verkligen att jag levde hälsosamt. Att jag åt relativt bra, att jag tränade bra och att jag tog hand om mitt psykiska bagage. Jag trodde att mina relationer var hälsosamma. Så blev jag sjuk. Riktigt sjuk.
Inflammatorisk cancer är inte att leka med och det kan gå fort. Därför är jag väldigt tacksam att jag upptäckte det i tid. Att jag ändå lyssnade på min kropp.
Tvingade in mig till Bröstcentrum, såg till att det blev biopsi. Jag tror jag visste. Jo, jag visste

Jag går ju på musik/bildterapi hos Kia Mårtenson Blom. Hon är helt fantastisk. Den här teckningen målade jag i februari 2012. Flera månader innan jag blev sjuk. När jag tittar på bilderna så ser jag liksom mönstret, att jag nånstans förstod att det inte stod rätt till i min kropp. 

Idag, det som hänt är ju att jag förstått att jag inte var helt igenom hälsosam.
Nu när jag äter Rawfood förstår jag att det är vad min kropp vill ha. Som om den längtat efter det här sättet att leva. Nu vill jag bara gå hela vägen in, men vet inte riktigt hur jag ska börja. Nån som vet? Finns det matkurser i rawfood, då tänker jag den lite nyare formen. Ni vet med nyare smaker. Känner ni till nåt?
Känner till nåt bra sånt ställe i Usa?
Finns det föreningar?
Ja, ni fattar.
Jag längtar också väldans efter att åka till Santa Monika och såna ställen där det är väldigt mycket träning/yoga/hälsomat. Nån som känner till Santa Monika och har några bra tips?

Jag tränar också på ett nytt sätt. Känner av, känner efter. Yogar både hemma och hos Charlotte. Hemma de dagar då jag vill ta det lugnt, och vill göra min yoga ensam. Och hos Charlotte när jag behöver bli manad på, vara i en grupp, höra de andras andning. Nu har ju jag och Ray kort på samma gym. Det är faktiskt jättekul att träna tillsammans. Ray är van att träna hårt och mycket, han är som en elitidrottare. Jag får många bra tips av honom.

Jag har gjort mig av med de relationer i mitt liv som inte var hälsosamma. Inte givande för mig. Personer som bara ville ha av mig och när de inte fick ännu mer, så klagade de på mig. Talade om alla fel, utan att titta på sin egen byk och ifrågasätta sig själva. Jag är inte ett dugg rädd för kritik, eller att folk talar om för mig om jag gjort något fel. Men problemet med mig är att jag oftast tagit på mig skulden, även när skulden inte ens varit min. Sånt drar åt sig folk som gärna vill sätta sig på en, förminska en. Men nu är det slut med det. En relation måste vara givande åt båda hållen, den kan inte halta och bara vara bra för en. Jag måste vara rädd om min energi, min kraft.
Jag tror att det som hänt sedan jag blev sjuk är att jag på många sätt faktiskt var tvunget att ändra mitt sätt att leva på många sätt. Att jag var tvungen att titta på alla delar i mitt liv. Jag tänker inte säga att jag lärt mig något av sjukdomen, för det är som att säga att de som faktiskt dött av den här sjukdomen på nåt sätt inte lärde sig. Och det är därför de inte fick leva. Det känns inte bra för mig. Men mitt nya sätt att ta sig an cancer och hjärtsvikt. Ja, tänk om det är så att jag lyckats vända min hjärtsvikt till normalt pumpande.

Idag är sista dagen på min rawfoodperiod, ja, som jag får maten levererad. Sen väntar ett eget mixtrande i köket med rawfoodmat. Det kommer inte bli enkelt, men jag vill lära mig.

 Min frukost, smaskigt.

vetegräs

FÖRST UT: Citronvatten med bergssalt. 1 probiotika, (1 D-vitamin – jag har överskott på D-vitamin så jag tar bort den, 1 Selen
FRUKOST: Rosamarinbröd, rödbetssmör, avocado. 1 Cellenzym & 1 One daily
LUNCH: Supersallad dressing sprinkle. Misosoppa. Till det 1 cellenzym
MIDDAG: Det blir en surprise eftersom vi som går Cleanse8 ska hem till Josefine. Ser väldigt mycket fram emot det.

2 reaktioner på ”dag 8 last day”

  1. Karin, det finns en underbar Raw Food restaurang i Danderyd som heter Open World Café Googla på den, de har en Facebook sida och ordnar kurser i matlagning flera gånger per termin Jag vill gå och hoppas få till det i höst, har ännu inte hunnit Din Cleans8 period har låtit så härlig Hoppas det ordnar sig till det bättre för ditt hjärta Med vänlig hälsning, Åsa

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *