det börjar hända grejer

det börjar hända grejer. Efter tolv besök hos AAA-kliniken, där jag får akupunktur och naprapatbehandlingar. Jag lovar er det är inga små mysiga spabehandlingar vi pratar om. Det är massage in i armhålan bland annat, och det trycks på punkter som gör så ont att jag vill kräkas. Hela min högra axel och området både runt min högra skuldra och fram på bröstet (eller bröstet som en gång var…) har varit som en cementmassa. Hårt. Det är fortfarande inte bra, men det är bättre. Svullnaden i kroppen har börjat gå ner. Min yogakompis Hilda som jag lunchade med igår såg det och då såg jag det också. Ibland behöver man hjälp att se.
Igår masserades jag bland annat av en tjej som också är yogalärare och hon sa: ”Tänk hur det hade varit om du inte yogat”. Ibland tänker jag på det.
Att jag hade yogan redan innan jag blev sjuk var en så bra investering. Den har gjort att jag känner min kropp. Jag vet när det är fel. När det känns fel. Jag lyssnar på min kropp. Som nu när jag går under behandling också måste lyssna på kroppen och inte bara köra på. Så idag blev det hemmayoga lite försiktigare, med min pilatesring som jag köpte hos Carin på Sans och Balans i Viken, Casalls pilatesring. Den är verkligen superbra.
Ibland hinner man inte gå iväg och träna, då är det bar med lite grejer hemma som man kan göra lite hemmaträning. Jag hittar på egna grejer, som känns bra. Så nu när jag har ont i axeln och liksom ”öppnar” upp i axeln så ska jag kanske inte stå på händerna och greja, utan jobba med benstyrka.

 Ja, ni fattar principen.
Så tänkte jag ha en liten tävling här. Lottar ut några av mina yogadver. För jag vill att ni ska börja yoga. Hitta yogan. Så mejla mig och berätta varför just du borde få en dvd till yogavita@telia.com, och mejla gärna din adress direkt. 
de här lottar jag ut:
1 st Ashtangayogadvd – för totala nybörjare
1 st Yoga för rygg och nacke
1 st Att åldras med yoga
1 st Lugn och ro

1 reaktion på ”det börjar hända grejer”

  1. Jag skulle vilja vara med i utlottningen för att jag har dessa DVD:er och vet hur bra de är. Jag skulle vilja ge Lugn och Ro till en vän som fått en utmattningsdepression då hennes kropp till sist sa stopp och hon tappade tal och andning den där natten de åkte in till sjukhuset. Håller tummen! /Linda

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *