jag älskar groddat

Jag har nu gått nio gånger på någon sorts kombinerad akupunktur/naprapati här på AAA-kliniken. Låter ju lite som att jag har alkoholproblem, men nej, det är en del i min egen lite skräddarsydda rehabilitering. Visst, det blir svindyrt, det är inget som sjukvården bekostar. Men jag måste må bättre. En hel del av mitt dåligmående i kroppen är också på grund av biverkningarna av alla cancerbehandlingar jag genomgått.
Jag fick akupunktur och bindvävsmassage igår och fick så ont i armen att jag sov oroligt hela natten. Armen domnar. Idag efter behandlingen kändes det lite bättre. Men jag blev också lite ledsen, för det är tufft att hela tiden hålla modet uppe, att vilja bli bättre, att kämpa så som jag gjort och gör. Var är mållinjen? Jag vill ha min medalj snart 😉

Jag vet inte om jag berättat om herceptinet? Jag tar det var tredje vecka intravenöst i min port-a-cart. Jag ska ta 17 gånger och jag har tagit 11. Tyvärr är det en hel del biverkningar. Och jag har ju tjatat på min onkolog att jag känner av dem. Så i början av året gjorde vi en hjärtundersökning. Min onkolog sa att allt såg bra ut, men så har det fortsatt, biverkningarna alltså. Jag har inte mått bra. Känt mig trött, fått yrsel, lägre blodtryck, blir andfådd så fort jag rör mig fortare än lagom sävligt, mått illa, vatten i kroppen = celulliter, torra naglar, torra ögon. Och en hel del annat också. Bara en massa tråkiga saker, så klart. Nu är jag precis hemkommen från att ha kollat hjärtat igen. Själva pumpandet har gått ner och läkaren som utförde undersökningen sa att det hade gått ner också vid förra undersökningen. Jag blir faktiskt ganska sur, varför har de inte sagt nåt till mig om det?
Då har jag ju haft rätt i min känsla.
Så nu väntar jag bara på att få prata med min onkolog, men det lutar mot att jag vill sluta med herceptinet. Fan jag vill ha mitt liv tillbaka.

Men när det är tufft, slänger jag upp önskningar till han där uppe. Som att jag vill äta mer rätt, även om jag äter bra. Men bättre. Då kom jag över Josefines Cleanse8, så i slutet av månaden ska jag gå den i åtta dagar. Jag längtar kan jag säga.

Men jag är lite på gång på att förädla och förändra mitt sätt att äta allt mer. I morse tog jag också en massa tester, kolesterol, d-vitamin och crp-test på Karolinska. Jag fick inte äta något innan. Så då tog jag med en termos med en smoothie gjord på: groddade mungbönor, maccapulver, nyponskalpulver, hampaprotein, banan, rismjölk och lite vanilj.

 Lägg munbönor i vatten i 24 timmar

sen lägger du de helst i en sån här groddlåda. Den här kommer från Cult design
Att grodda är bara bäst. Och det är så gott. Till lunch åt jag en sallad på groddade mungbönor, med rödlök, ett äpple, lite fetaost och grön sparris. Till det en varm tomtaröra med zucchini och vitlök. Så gott. Här kan ni läsa om mungbönor

 Solskenshistoria

Hunden Scamp räddade livet på sex kattungar
som var instängda i en låda på en skräphög. Scamp hörde dem, slet sönder
lådan och bar dem hem en efter en. 

Scamp är en före detta hemlös hund som bara hade en sak i tankarna, att rädda kattungarna precis som hon själv blivit räddad.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *