Anti Cancer

Om man får råda andra, så har jag ett råd. Läs boken AntiCancer – ett nytt sätt att leva. Här köper du den. Du kanske tänker, men jag har ju inte cancer, jag behöver den inte. Men, alla bär vi på cancerceller i våra kroppar, men alla kommer inte att få cancer. Men vågar man chansa?
Den här boken kan bli ett startskott för dig att förädla ditt liv, göra de förändringar du kanske går och fnular på men inte riktigt kommit dig för att ta itu med. Vi måste ta cancer på allvar och vi måste se om vårt sätt att leva för det är inte bra. Vi lever ganska farligt på många sätt och vis. Vi behöver se om vårt hus. Ta hand om oss själva och ta hand om vår värld.
I boken finns en massa forskning bland annat om hur viktig maten är när man har cancer. Annars också så klart, det är ju det som är hela poängen. Och tankar om mat överhuvudtaget. Mina tankar om att skapa en matrevolution känns ännu mer aktuell efter att ha läst den här boken.
Du får råd, tips om hur man kan tänka när det kommer till cancer. David Servan-Schreiber är läkare i grunden och fick själv hjärntumör, två gånger till och med. I boken finns en massa forskning, för det finns forskning på olika sorters mat bland annat. Han förspråkar den vanliga cancervården men eftersöker det komplementära. Det vi kan göra själva också. För att få bättre resultat av skolmedicinen.
Måste säga att det hittills är det bästa jag läst när det kommer till att läka cancer.
Jag ska ge den till min onkolog. TYvärr är det ju så att läkare inte får lära sig vad maten kan ha för inverkan och påverkan i sina studier. Och jag vet inte hur många läkare jag träffat som säger: Nämen, lev på och ät precis som vanligt under cellgifter och strålning. Det är ju en väldigt tråkig inställning, eftersom jag faktiskt vet att man kan må bättre och få bättre resultat i sin cancerbehandling om man lägger om kosten och om man tänker på träning framförallt. För jag tror att det är bättre att läkarna säger; Ta bort sockret och vetemjöl och ät mindre kött, i alla fall under perioden som de behandlas. För det är nämligen bevisat att det INTE är bra med vare sig vetemjöl, socker eller kött när man är cancersjuk. Om man nu absolut ska äta kött, se till att den är ekologisk. Ja, ni kommer att förstå när ni läser Anti Cancer. Och framförallt ni kommer att må så mycket bättre när ni lagt om kosten.
Till exempel kan socker hämma cellgifterna och det är verkligen INTE vad man vill. Och skippar man vetemjölet, så är man inte lika sugen på socker. Det hänger ihop på något sätt.
Jag skulle gärna göra en AntiCancer fast på svenska.
Jag läste boken nu när jag var på Lanzarote och faktum är att jag instinktivt levt som man ”ska”. Jag tänkte återkomma lite i ämnet anticancer, liksom plocka ut godbitarna ur boken. Men nu måste jag förbereda ett föredrag som jag ska hålla på fredag och jag har inte skrivit det än. Allt är i huvudet och nu ska det ner på pappret. Är lite nervös faktiskt och stressad. Ingen bra kombination. 

17 reaktioner på ”Anti Cancer”

 1. Hej Karin,

  Har hört så mycket gott om den boken. Jag läser just nu hans andra bok, The instinct to heal, curing depression, anxiety and stress without talk therapy. Mycket bra! Har själv endometrios, vilket är en kronisk inflammatorisk sjukdom med cystor i magen mm, och samma där.. läkare här i Sverige nämner inte kosten som "medicin", utan vill enbart ge patienter med endometrios hormoner eller i värsta fall operera bort livmodern. Jag är säker på att kosten kan läka ut och jag gör nu ett försök på mig själv genom att utesluta vetemjöl mm.

  Du är en förebild inte bara för cancer patienter, men även oss andra med sjukdomar som också påverkas av kosten.

  Kram till dig. /Sofie

 2. Kosten är fundamental och egentligen en stor del av själva läkningen tror jag. man säger ju inom ayurvedan att maten är medicinen. Men inte ens på vårt universitetssjukhus där jag bor har man kostråd på överviktsenheten! Så varför skulle det finnas någon annanstans inom någon annan vård… Det här så märkligt och sorgligt. Heja dig att du tagit bort det vita. Och jag håller med dig, det finns ekologiskt kött för oss som äter det. Fisk får man också se upp vilken man äter, efter allt rovfiske och tillsatser i odlad fisk. Själv mår jag bäst på att minimera kolhydraterna men däremot äta fullvärdesfett, smör och grädde, avocado och nötter. Och olivolja. Äter du några tillsatser? Själv äter jag Omega3, D-vitamin och Magnesium. Kram!

  1. Visst är det så. Jag tog bort det vita förra sommaren, direkt när jag fick beskedet. Inga mjölkprodukter heller. Men det händer om jag går på restaurang eller om någon bjudit hem mig att jag får i mig lite mjölkprodukter. Däremot äter jag fårost och getost, ganska mycket faktiskt. Blutsaft, linfröolja, magnesium, d-vitamin, selen, zink, probiotika. Tar Iscador tre gånger i veckan. så ungefär. Olivolja, kokosfett varje dag gröten. Ja, det är väl det. Äter inte fisk så ofta. Varannan vecka har vi min bonusson här, då blir det fisk ibland med honom. Kram tillbaka

 3. Hej Karin! Jag är ny här. Jag har flera av dina böcker, men har aldrig kommit på tanken att titta efter om du skriver på nätet också. Förstod att du alltså fick cancer i somras. Kände bara att jag MÅSTE berätta vad jag håller på med just nu. Har i år börjat med Raw Food! Det har varit jätteinspirerande att läsa om det i böcker och på nätet. Bl a har jag lärt mig om syra-basbalans. Cancerceller kan inte överleva i en basisk miljö, t ex. Det finns verkligen MASSOR att läsa om det här! Om du redan har koll på allt det här så jättebra, men om du inte har det så kolla upp det! Verkligen, alltså! Att maten är SÅ viktig är rena revolutionen för mig! Det finns dessutom fler sätt att äta Raw food. Det finns varianten "fet" rawfood och lågfettvarianten. Och det är lågfettsvarianten som är den bästa, ur hälsosynpunkt. I allafall som jag förstått hittills. Man kan börja med att googla på 80/10/10. Sen finns det en bok av Victoria Boutenko som handlar om att äta mycket bladgrönt. Hon tar, precis som Sanna E, upp immunförsvaret i tarmarna och en massa nyttigt. Rekommenderar verkligen den boken! "Grönt för livet" heter den! Det är maten våra kroppar är skapade för, och som gör oss allra friskast! Lycka till, verkligen! Hoppas det går bra m att bli kvitt den där eländes cancern! Kram! Ida

 4. Hej! Jag är ny i djungeln, vilse, rädd och förvirrad….Fick mitt besked idag…..Elakartad tumör troligast och att dom skall operera inom en månad……vill göra vad jag kan själv för att läka eller hjälpa till i läkningen. Skall köpa boken. Tack för tipset…..har du fler tips får du jättegärna kommentera……känner mig mindre än jag gjort på länge länge…… Undrar också om du kan tipsa om vilken yoga form som skulle passa bäst inför operationen…..jag har provat yinyoga och tycker jättemycket om den men det finns säkert fler sorter??? Tack för en bra blogg!

  1. Oj, jag förstår att du känner dig orolig. Du kommer att få massor av tips, det som är viktigt att du själv måste tro på det du tar till dig. Så att du inte hakar på allt som folk säger till dig. Boken Anticancer ger en bra bild tycker jag. Den är inte flummig och den är inte för vetenskaplig, utan välbalanserad. Du kommer långt med att ta bort det vita. Vetemjöl, socker. Jag tog också bort mjölkprodukter. Och ät mycket mycket grönt, varje dag massor med grönt. Jag skriver snabbt till dig, ska iväg och yoga. Men om du scrollar tillbaka i min blogg från 21 juni och framåt, så kommer du hitta en del matråd och mina tankar under vägen. Kanske kan det hjälpa dig. Ta hand om dig och lita på att det kommer att gå bra. Ta fram kämparanden i dig. Stor kram

  2. Tack snälla för ditt svar. Jag är otroligt tacksam för att råd och tips och tankar just nu. Jag förstår ditt resonemang kring att det jag tar till mig måste vara något jag tror på. Jag har läst en annan bok som inspirerade mig väldigt och som heter Healingkoderna, men ska lusläsa anticancer. Jag kommenterade som anonym igår då jag inte vill oroa dig omkring mig som är små och inte kanske riktigt kan förstå men när jag ser responsen så känner jag att jag kanske ska vara öppen om detta i min blogg nu under denna perioden och även kunna kommentera som jag……

   <3

 5. Blir glad av det här inlägget, det andas massa pepp och styrka! Blir också glad att du skriver om hur viktig maten är. Har själv dragit ner väldigt mycket på just vetemjöl och socker en tid (frukt undantaget), och mår mycket bättre. MYCKET bättre. Nästan läskigt vilken skillnad det gör..!

  Kram och tack för en jättefin blogg (säger jag för jag vet inte vilken gång i ordningen, men det tål att upprepas.)

 6. Visst är den bra! Så roligt att du läste den o sprider vidare. Det är sådant man vill läsa, vetenskapligt o inget flum.

 7. Hejja, läsa också Livsstil o cancer, de 8 reglerna. Samma goda vetenskapliga refernenser.

 8. Hej!
  Fick min bröstcancer för fem år sedan, då nybliven mamma och 35 år gammal. Kämpar sedan i juli med ett återfall. Har oxå läst nämnda bok. Har sedan nyår levt helt sockerfritt – inget tillsatt socker, och följer de andra kostråden så mkt som möjligt, gurkmeja, blåbär, långsamma kolhydrater, grönt te osv. Mår och mina värden går stadigt åt rätt håll (metastaser på levern) så från att ha fått väldigt tuffa besked i början av december är jag nu övertygad om att jag köpt mig lite mer tid.
  Inte minst m

 9. Vad jag skulle avsluta med att säga är att psyket mår så extremt mkt bättre av att känna att jag varje dag gör något för att bekämpa sjukdomen, jag går inte bara och väntar på nästa läkartid eller nästa behandling. Med träning och kost är jag övertygad om att min kropp får bästa förutsättningarna att fixa det här 🙂

 10. Jag har köpt boken och läst den som min bibel. Vad många fina tips det finns i boken. Den har fått mig att omvärdera mycket. Jag köpte den just när jag fått mitt cancerbesked och jag rekommenderar den till alla precis som du. En mycket viktig bok att läsa, oavsett om man har cancer eller inte. Jag lever nu mycket efter bokens regler med speciell mat och viktig motion och avslappning och har aldrig mått så bra. Budskapet i boken: Bort med så mycket socker som möjligt(ersätt med hälsosammare alternativ) och köp så mycket ekologisk och kravodlad mat man kan. Ät nyttigt, mycket frukt och grönsaker…obesprutade

 11. Köpte boken efter tips från bc-syster förra sommaren efter jag fått mina besked och fångades verkligen av boken. Har gett mig många handfasta råd och gjort tydligt på vilket sätt jag med enkla medel kan arbeta mot sjukdomen och försämra grogrunden för att den ska komma tillbaka. Det blir så mycket enklare när man förstår mekanismerna och får dem beskrivet vetenskapligt.

  Det är verkligen en bok för alla!
  /L

 12. Hej, hittade precis hit. Gillar din blogg starkt 🙂 Tänkte säga att boken finns på svenska nu, på bokus iaf. Jag håller precis på att starta upp en ny blogg kring anticancerkost. Kika gärna och kom med feedback. Än så länge är vi bara i "grostadiet", men hoppas kunna hjälpa och inspirera.
  Vänliga hälsningar Miriam
  anticancerkost.se

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *