kvinnodagen

Så här såg månen ut i morse, när jag tidigt tog bussen till Björkö. Ni vet väl att man ska niga tre gånger mot månskäran och önska sig nåt riktigt härligt. Det gjorde jag så klart också i morse.
Idag är det kvinnodagen, den internationella. Tänk att man valde just 8:e mars. Åtta som är symbolen för evigheten och mars, som är den ”manliga” planeten. Ganska fint, vi är evigheten i det manligaste manliga. En del tycker det är larvigt med att vi har en särskild dag. Jag tänker varför inte? The more the merrier. Härligt att få fira saker, ha en anledning. Och så länge som det inte är jämställt i världen mellan män och kvinnor, så kan vi väl i alla fall påminna oss om det och tacka alla de kvinnor som offrade så mycket för att vi idag har rösträtt, får göra abort och en massa viktiga saker som kvinnor faktiskt inte hade och fick göra för inte allt för länge sedan.  

Jag har en kompis vars 80-åriga mamma ger bort min Knipbok till sina väninnor. Hon tycker nämligen att det är en perfekt present. Det är så uppmuntrande. Hon började också yoga på äldre dar. Det påminner en om att det är aldrig försent att tänka på sin hälsa och en dag som denna, Internationella kvinnodagen, så tycker jag att min kompis mamma är en ypperlig förebild för att sprida kvinnokraft. För att knipa och använda sin bäckenbottenmuskulatur, det som är vårt center, är verkligen Kvinnokraft om något. Så ge bort min Knipbok du också. Här kan du beställa
”Ååå tjejer, ååå tjejer vi måste knipa vår snippor för att höras”

Jag håller på och bokar in olika roliga event/workshops/föredrag. Så håll koll på min hemsida, för jag kommer att lägga upp allteftersom allt blir klart. Jag kommer att hålla föredrag på 60plus mässan i Uppsala 5 april om att just investera i Yoga. Ni vet ju att jag alltid sagt att Yoga är min bästa pensionsförsäkring, men yogan är mer än så idag. Det vet jag nu. Yoga har på så många sätt hjälpt mig att ta mig igenom denna skärseld. Yoga är ett redskap som man kan hålla fast sig vid när det stormar alldeles tokorkanigt runtomkring en. Som skapar lugn i ens inre fast det känns som att man ska sprängas.

 Yogan är som en boj som man kan hålla fast vid. Den här bojen längtar efter båtar som hakar fast sig. Den längtar efter det mjuka vattnet. 
 Och båthuset är alldeles varmt av solstrålarna. Nu längtar man väl ganska mycket efter våren, efter sommaren, efter solvarma dagar?

Och bara för att inspirera er, att börja yoga eller att fortsätta, så får ni en fin video i repris Maia yogar Det är så här jag tänker mig att jag ska ha det. Stillhet och yoga på en vacker altan. Så här vill jag åldras.

Så då kan jag flika in att just nu förbereds det också för fullt. Jag ska fortsätta att ha yogaresor med Grandtours och snart kommer det att komma upp på hemsidan. Jag kommer att länka när det är dags.

Och här om du är sugen:

28/4 Knipworkshop i Stocksund med Karin Björkegren Jones

En stark bäckenbotten är bra av flera skäl. Så många som var fjärde
kvinna över 40 år kissar på sig. Den siffran stiger för äldre kvinnor,
och tyvärr finns inkontinens också hos yngre kvinnor. Ungefär var tredje
kvinna kan inte heller dra ihop sin muskulatur i bäckenbotten, det vill
säga har inte hittat sin knipmuskel. Men det finns övertygande bevis
för att bäckenbottenträning har god effekt. Knipövningar är precis som
all annan träning en färskvara, men den går glädjande nog snabbt att öva
upp om du tränar regelbundet. För kvinnor är knipet livsviktigt. Vi,
kvinnor måste lära oss att bygga upp vår bäckenbottenmuskulatur för att
inte drabbas av inkontinens och för att förebygga ryggont,
livmoderframfall, bäckenbottenuppluckring och ålderskrämpor genom att
lära oss att knipa rätt. Då får du en stoltare hållning, plattare mage
och ett roligare sexliv på köpet. I den här workshopen riktar vi
uppmärksamheten till vårt underliv, där vi kommer att jobba med både
höftöppnande och stärkande yoga och med konkreta knipövningar.

Min bok ”Knip för en bättre hälsa” BonnierSemic kommer att finnas
till försäljning. Men förbeställ gärna ditt ex. Kostar 150 kr och du får
boken signerad så klart.

När: Söndagen 28/4

Tid:
kl 11.30-13.30 Höftöppnande, stärkande yogaövningar och knipträning

Var:
På studion Yoga och inre balans, Stockholmsvägen 45C i Stocksund.

Hemsida:
Info om var: www.yogaochinrebalans.se och Info om Karin: www.yogavita.se

Pris:
350 kr (sätts in efter anmälan på BG 5459-1201)

Anmälan
: Mejla mig, Karin på yogavita@telia.com för mer info

Jag önskar er alla kvinnor en riktigt härlig kvinnodag idag. Tack alla ni kvinnor (och män också) som läser den här bloggen. Tack för alla fina mejl, sms, inlägg och kommentarer som ni skickar mig. Ni gör mig glad, stark och ni får mig att känna mig viktig och stark. Och det känns så otroligt härligt på alla sätt och vis.


1 reaktion på ”kvinnodagen”

  1. Tänk att jag hade nämnt i förbifarten till min man att jag ville ha din bok och igår när jag kom hem från jobbet så låg den där i ett litet paket på bordet. Blev så glad och oj vad jag har knipit idag. Tror du man kan få träningsvärk?;) Måste även tacka dig för din blogg, då jag började läsa den var precis när du fick ditt cancerbesked. I samma dagar förlorade jag min mamma i lungcancer. Det du skrivit har hjälpt mig så att bearbeta min mammas sjukdomsförlopp då du satte så mycket ord på hur jag upplevde hennes känslor. Så fint att du skrivit så öppet, så tack varma fina du och så fantastiskt att du gett sjukdomen en rak höger genom att besegra sen. Hoppas du dyker upp i Göteborg med en workshop snart, då är jag garanterat där. Varma kramar från Catrin

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *