antihormondax

Huden  börjar känna av strålningen. Det kliar. Känns nästan som att jag fått ni vet såna där blåsor man kan få om man solat lite för mycket. Nu är det bara fyra gånger kvar. Ska alldeles snart åka dit. är så trött idag. Försökte yoga, det blev bara solhälsningar och sen stretchade och andades jag. Är trött och mår lite illa. Tror jag oroar mig. Snart ska jag börja äta antihormoner som ska ta bort mitt östrogen. I fem år ska jag äta dem. Det visade sig att jag redan var i klimakteriet så jag slipper äta tamoxifen. Vilket var bra, eftersom blodpropp är en av den medicinens härliga biverkningar. Jag hatar alla de här biverkningarna som alla mediciner på något sätt alltid har. Nu ska jag äta en medicin som är aromatashämmare, där biverkningarna kan vara artros. Så nu har man röntgat mitt skelett och gjort en bentäthetsundersökning för att se hur det ser ut nu. Sen om några år när jag ätit det här medlet ska man göra ytterligare en sån undersökning för att se om det skett någon förändring.

Min onkolog gillar att rita upp grejer. Här har hon lagt till lite anteckningar så att jag tydligt kan se att jag har fina värden. Nu dimper väl ett recept ner snart.
Hur har ni gjort? Äter ni antihormoner? Hur mår ni av dom? Är det någon som struntat i att äta dem?
Jag vet inte vad jag vill.
Jag berättade att jag hört av mig till en massa personer som är typ experter på bioidentiska hormoner. Men ingen kan hjälpa mig. Eller råda mig. Varför känns det ofta så att när det är allvar, så duckar den alternativa vården? De som när jag var frisk kunde lova att jag inte skulle bli sjuk. Men nu när jag söker hjälp som sjuk, eller som cancerdrabbad, nej, då är det stopp. Vill ju bara ha lite råd, lite tänk.
Jag är ju ingen person som gillar mediciner och jag får nästan klaustrofobi att jag ska vara fast med en medicin i fem år. Jag vet ju att det kan hjälpa mig. Jag vet ju att det är mina kvinnliga hormoner, östrogenet som orsakat den här situationen. Men jag vill inte bli benskör och få torra slemhinnor. Ni fattar vad det innebär? Torra ögon, torrhet överallt och det inklusive i underlivet. Jag vill ha tillbaka mitt liv. Min lust. Min kraft.
Varför ska det vara så svårt att veta vad man ska göra?
Skulle vilja våga säga nej till antihormoner, men vågar inte.
Hatar den här situationen.

Just nu är det bra pris på mina yogadvder. Cdon har en kampanj, så passa på att köp nu:yogaliv

9 reaktioner på ”antihormondax”

 1. Hej! Jag tycker att Membrasin som innehåller havtornsolja fungerar bra mot torra slemhinnor dessutom får man en fantastisk hy och hela kroppen blir mjuk.
  Man kan köpa havtornsolja om man vill hjälpa till på utsidan.
  När det gäller hormonella råd förstår jag att de inte vågar säga nått. Min vännina valde att avstå från antihormon tabletterna då hon mådde dåligt av dem. Om du redan är i klimakteriet har du ändå mindre hormonproduktion kvar, det vore väl dumt att utmana cancern genom att inte ta antihormon behandlingen! Det är som att mata den med näring när du ska svälta cancern. Ta behandlingen men hjälp till med alternativa metoder. Lust kan förbättas med L-arginin och intimoljor.

 2. Håll ut Karin-mediciner,strålning är inte roligt att umgås med ,men snart så är det ett liv utan dessa måsten och då jäklar börjar LIVET
  på nytt!

 3. Älskade Karin! Du får inte avbryta din behandling med att strunta i tabletterna! Jag har ätit anostrozol i ca 7 månader, första tiden fick jag svettningar men det botades med akupunktur o har inte återkommit! Äter sund vegomat o lite nyttiga hälsomedel o har inte fått flera biverkningar, min artros har inte blivit värre! Träning är ju mycket viktigt i samband med speciellt bröstcancer å där är ju inga problem för dej! Det jag tror är mycket viktigt är att hålla sin kropp basisk, jag dricker björkaska! Å inga sötsaker för min del! Karin allt blir bra! Ps jag har tackat nej till vidarkliniken, känner att jag gått vidare o lämnat det mesta bakom mej! Nu vill jag bara ha kul o jobba en del!!!!!!! Kram Mimi

 4. Vet inte mycket om detta men jag har varit gravid och ammat i ett par omgångar de sista tre åren och jag har lagt märke till och läst en del om hur hormonomställningarna påverkat mig och min kropp. När man ammar har man ju t ex låga östrogennivåer. Vad jag kommit fram till är att det verkar väldigt individuellt hur vi påverkas av hormonerna därför tänker jag att du kanske oroar dig i onödan. Om läkarna som du litar på råder dig att äta antihormonerna kanske du ska göra det och om du sedan skulle känna att du får någon biverkning som är besvärlig så kan du ta tag i det då och se om det finns någon hjälp att få eller om du måste överväga att sluta med antihormonerna. Tänk på att du alltid har ett val och att du alltid kan göra nya val. Det kanske kan hjälpa något mot klaustrofobin. Kram Petra

 5. Karin, jag blev rekommenderad anti-hormon, men tackade nej till både det och strålning (tog enbart bort själva knölen kirurgiskt). Mitt val. Jag läste boken: "What your doctor may not tell you about breast cancer" av Dr. John Lee, och blev övertygad om att jag valde det som var rätt för mig.

  Jag konsulterade också några privata läkare med erfarenhet av alternativa behandlingar. Håller med om att det finns många klåpare och scharlataner inom den alternativa vården, men det betyder inte att det inte finns alternativ medicin som fungerar. Jag har ätit DIM (Diindolylmethane) från BioResponse sen jag fick bröstcancerdiagnosen och även ESSIAC till och från – förutom en massa andra tillskott – men de två är nog de viktigaste.

  Kram.

  1. Jag tackar för dina råd, men samtidigt så tycker jag det är väldigt konstigt att du svarar som anonym om en så stor och så viktig sak. Och dessutom Om du läst min blogg vet du att jag inte hade en knöl att ta bort, att cancern var inflammatorisk. Att bröstcancer kan se ut på många olika sätt. Att jag INTE ska ha nåt med östrogen i mig, eftersom min cancer var just hormonell. Jag är så glad för din skull, men du skulle göra så mycket om du gick ut med ditt namn och berättade vad du lyckats med. Nu blir det istället mer som en skröna. Mejla mig gärna privat. yogavita@telia.com

 6. Bästa Karin, jag kan gärna mejla dig privat. Jag vill bara säga här att jag är mycket väl medveten om att den cancer jag hade var en mycket snällare form än din och en avgränsad knöl. Jag skrev just för att jag läst din blogg och kände sympati för dig och din väg.

  Min avsikt var inte att ge råd, och jag tycker inte att jag gör det heller, jag bara berättar att jag valde en annan väg än vad som rekommenderades av vården för den form av cancer jag hade. Jag har en bakgrund då jag blivit väldigt illa åtgången av skolmedicinen och är därför mycket skeptisk till den, vilket gjorde att jag inte automatiskt accepterade det de sa utan gjorde egen research. Vilket inte betyder att jag avfärdar all konventionell vård/skolmedicin, för ibland, i synnerhet när det är akut och vissa svåra cancerformer, är det det enda som biter och kan rädda liv.

  DIM omvandlar, lite förenklat, dåligt östrogen till bra östrogen. Jag gjorde ganska nyligen ett hormontest och det visade sig att jag hade lågt östrogen, vilket ur cancersynpunkt är mycket bra och ett slags kvitto vad jag förstår på att DIM har haft positiv effekt (det har gått tre år nu). Jag har alltså inte tagit anti-hormonpreparat, utan bara DIM – samt att jag i det stora hela ätit en kost som i största möjliga mån håller östrogenet nere.

  http://www.naturalnews.com/029634_estrogen_hormones.html

  Kram.

 7. anneli svensson

  Fick bröstcancer höst 2013 , Her2 positiv ,har gjort allt cytostatika ,peruk ,mastektomi, strålning. Nu TAMOXIFEN helvete ( ätit i tre år)antagligen 7 år kvar med häxbryggden ,livet som manlig pågår och är ett helvete, håriga gorillaben , viktuppgång, enpattad , ful ,svettig , arg ,bitter. Alla tror ”nu är väl allt bra???

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *