Hårråd

Håret växer så det knakar. Det är ganska mörkt, eller råttfärgat snarare. Håret, huden och jag behöver några solstrålar det är helt klart. Håret för att bli lite solblekt och huden för att jag ska se och känna mig lite piggare. Men man ska helst inte sola nåt på ett år efter att man strålats. För mig är det galet lång tid. Men jag kan hur som inte åka nånstans förrän tidigast i mars. Ska ju mina tre veckor på rehabilitering till Vidarkliniken i februari. En av sköterskorna på strålningen hade hört att det tydligen är bra att raka av det första håret som växer ut för kvalitens skull. 
Vad vet ni? Nån som känner till det? Nu när håret äntligen blivit så ”långt” och börjat växa är jag så klart inte sugen på att raka bort det. Men har man chans att få ett ännu starkare hår kanske det är nu jag ska göra det. Vad ska jag göra. Ge mig råd.

13 reaktioner på ”Hårråd”

 1. Hej Karin.
  Jag tycker absolut inte att du ska raka av dig håret, det kommer att ta sig i alla fall. Det är en myt att håret då ska bli starkare. Att håret ser lite " fjussigt" ut i början gör det alltid.
  Jag vill dock tipsa dig om ett hårfiber som heter toppik som gör att man kan fylla ut sitt egna hår så att det ser ut och känns tjockare.
  Detta räddade mig och gjorde mig starkare och tryggare och jag kände mig finare under tiden som jag väntade på att mitt hår skulle växa ut.

  Jag flyttade fokus från håret och vips så hade det växt sig tjockare och starkare av sig själv.
  INnan stod jag och synade skallen som lyste igennom bland de tunna stråna.
  Men behåll defnitivt det håret som du har på huvudet och ge det en chans.

  Gå in på toppik.se och titta.
  Många kramar från Lotta

 2. Klart du inte ska raka håret. Mitt hår växte ut av sig själv och blev visserligen aningen mörkare än det varit men tjockare och lockigare…haha… Efter sådär ett halvår var jag tvungen att fixa till det lite för det växte helgalet som det ville.
  Men det ska bli långt har jag bestämt.
  Kvaliteten är helt fantastisk utan rakning. Och inte ett hårstrå ramlar av. Det fick jag även bekräftat av en man som fått cellgift. Hår tappar du inte på minst ett år efter behandling. Så jag tycker att du lugnt kan låta dit hår växa som det vill lite nu. Kram

 3. Känner två som ej rakat av håret utan låtit det växa och dom har båda jättefint hår…annolunda än tidigare men starkt o friskt…och vackert…
  Kram
  Ingela

 4. Hej Karin,
  På tisdag den 15 januari är det Tulpanens Dag!Jag och min kollega Erika på Blomsterfrämjandet vill skicka dig ett härligt fång tulpaner.För att göra dig glad och för att det snart är vår.Gå in på vår hemsida http://www.blomsterframjandet.se och kontakta mig så jag vet vart vi kan skicka tulpanerna.
  Där hittar du mitt telefon nummer
  Vi är en branschorganisation och jobbar för svenskodlade prydnadsväxter och lökväxter.
  Jag läser din blogg och fick bara lust att göra detta. Varma hälsningar
  Malin

 5. Nej, du behöver inte raka av det, det spelar ingen roll. Det som gör skillnad är vilken näring du äter. Jag åt zinktabletter för läkningen och håret växte som ogräs. Allt det gröna ger fin hy och hår, var försiktg med solen, immunförvaret klarar inte den påfrästningen och man kan få herpesutslag. Drick istället morotsjuice som ger fin färg och använd morotsolja till kroppen vilket ger en härlig ton. Massage ger kroppen avslappning de hormoner som frigörs läker själen o kroppen.
  Ha tålamod, låt det ta tid, andas och se hur ljuset kommer mer o mer för varje dag! Tacksamhet du vet

  1. Å, tack för att du också påminde mig om morotsolja som jag alltid använde när jag var ung. Visste inte att det fanns stora flaskor för kroppen, eller var det den lilla morotsoljan du menade? Tack för alla tips. Kram

 6. Hejsan- Vet inte om det stämmer för alla, men jag har rakat av mig håret flera gånger, och varje gång kommer det tillbaka lite starkare och lite tjockare.

  Anna.

 7. Enligt min frisör är det en myt att håret blir starkare etc. av att raka av det.
  Jag lät mitt bara växa och jag har fortfarande inte klippt mig fast det är ett år sedan jag avslutade cyt. beh.
  Jag ska snart toppklippa det hade jag tänkt.
  Mitt hår blev mörkare och jag är JÄTTE LOCKIG nu! Det var skönt då det växte ut och jag inte såg ut som cancer längre…
  Dock påminns jag varje dag när jag ser mig i spegeln. Jag skulle ju inte haft detta lockiga hår om jag inte fått gå igenom cytostatikabeh.
  Men det är skönt när man har hår igen att få börja känna sig lite normal på något vis.
  kram till dig!

 8. Jag har tappat håret i två omgångar P.g.a. cellgiftsbehandlingar.
  Jag har fortsatt att raka håret båda gångerna tills jag känt att nu kommer det jämnt och tjockt överallt. Båda gångerna har det sen snabbt växt ut till en cool lockig frisyr som ser ut som.vem som helst som är kortklippt!
  Lycka till!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *