svar på frågan?

Vaknade tidigt. Kändes också som om det var extra tidigt. Här på Björkö finns ingen gatubelysning som lyser upp vägen. Har suttit vid skrivbordet i pysselrummet, som vi kallar det på ovanvåningen i huset. Skrivbordet är placerat mot ett fönster. Jag har haft som en svart mur framför mig hela morgonen, men för varje halvtimme så har ljuset lättat och konturer av min utsikt från fönstret har framträtt. Nu ser jag mina grannars hus, lampan i fönstret som tänts och ödehuset som är till salu. Första huset som jag tittade på här ute faktiskt, innan vi hittade VÅRT hus.
Löven på träden har ramlat av. Några få sitter kvar, som någon sorts trots. Trädets tonårsfasoner. Vill inte, vill inte att vintern ska ta över. Vill att hösten ska förlängas. Väderrapporterna säger att det ska bli en fin helg. Igår sken solen, hoppas idag blir en sån dag också, för idag ska min dotter Mira och hennes sambo och pojkvän Anthony komma ut. Jag ska fixas deras rum. Känns så himla härligt att våra barn har varsitt rum och att vi också har flera andra rum. Lyxigt.
Idag ska huset städas. Storstädas. Det blir ett halvdagsprojekt. Vi har ett stort hus.
Vaknade också av en mus, vågar inte tänka tanken att det var en liten råtta, som levde loppan i köket.
Hörde den inte bara.
Såg den.
Och nu är jag livrädd.
Inte mycket som gör mig rädd.
Men möss och råttor, finns inget som gör mig helt stel.
Råttan är det första tecknet i kinesiska horoskopet. Råttan står för början på något nytt.
Vad är det här?
Igår ställde jag liksom frågan. Vad kommer att hända med mig.
Kommer jag att förändras.
Och så får jag svaret nu på morgonen i mitt egna kök.
Jag kanske inte ska oroa mig, jag är i de mjukaste händer. Universums varma famn, min tid är ingalunda över

”De som är födda i Råttans tecken är ofta väldigt målmedvetna och de
siktar på framgång. Råttan älskar nämligen pengar! De har
förutsättningar att bli framgångsrika i det mesta de ger sig in i. Ett
gott minne och förmågan att formulera sig väl i kombination med en
önskan om att få veta allt om alla bäddar gott till exempel för en
författarkarriär. Råttans största problem är kanske att de försöker göra
alltför många saker på en gång med resultatet att saker blir på hälft.
Råttan har en charm som är så gott som omöjlig
att motstå. Råttan är skarp och rolig och en kul vän för vem som helst.
Råttan själv vill dock veta vem som är på dennes sida. Råttor älskar
sitt hem och familjelivet. De har stor respekt för sina föräldrar och
för vidare detta på sina barn. Sina mest lojala vänner är Råttan väldigt
mån om och också generös mot. Men bakom smilet döljer sig ofta
baktanken att bevaka de egna intressena. Ofta är det fråga om pengar,
och girighet kan också bli ett problem ifall Råttan inte prioriterar
rätt. Råttans naturliga fallenhet för charm och förmåga att övertala kan
nog komma väl till pass! Råttan måste dock lära sig att ta andra i
beaktande framom sig själva. Bara på så sätt kan de hitta den verkliga
lyckan i livet. En del tycker Råttor har alltför vass tunga och ett
häftigt humör, men att Råttor skulle vara tråkiga kan man direkt inte
påstå! Råttan är tecknet som delar åsikterna, antingen älskar man eller
så hatar man dem… ”  Här läste jag dessa rader

1 reaktion på ”svar på frågan?”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *