meningen med livet fortsätter

Jag älskar mattor. Skulle vilja lära mig mer om mattor. När jag var tonåring bodde vi i lägenheten under en iransk mattförsäljare. Jag brukade vara barnvakt åt deras döttrar när föräldrarna var ute på galej. De hade så vackra mattor kan jag säga. Men det var mattor man inte har råd med. På landet finns min favoritmatta. En rosenkelim i färger som man sällan ser. Mina favoritfärger. Det blekt rosa, det blekt gröna, brunt mot det bruna golvet. När det här huset är klart, å, vad jag ser fram emot det. Jag ska åldras med det här huset. Behöver jag tillägga att den här mattan köptes i Stockholm men prutades ner rejält.

Vi är på landet. Det är så härligt. Jag skulle vilja bo härute. Nu har jag ju inte varit här när vintern står för dörren. Men jag vill lära mig. Jag vill lära mig om hur man tar hand om ett hus, hur man snabbast och bäst får eld i en spis, hur man kittar fönster, rensar ogräs, sår frön, odlar grönsaker och rotfrukter. Helst skulle jag vilja bli självförsörjande som den där häftige danske bonden som hade ett tv-program. Saker har ändrats i mig sedan jag blev sjuk. Jag drömmer inte om samma grejer som jag drömde om förr. Eller så är det så att drömmar förändras när man åldras och kanske är det så att när man får ett besked som cancer så snabbas liksom den där gången, som egentligen livet ska ha, ja, den snabbas upp. Men jag drömmer om mitt pensionärsliv.
Jag blir glad över mina snowjoggerstövlar som jag köpte när Pino var bebis och man snabbt behövde springa ut med honom i vinterkylan för att han skulle bli rumsren. De står här i garderoben som en uppmaning. Jag vill leva bekvämt, skönt och långsamt. Jag vill se årstidernas växlingar när jag kliver ut genom dörren. Det är vad jag drömmer om.

Idag är det söndag och tankarna om Meningen med livet fortsätter. Idag är det Anna, Kent och Kia som svarar på det. Jag önskar er alla en skön söndag, en långsam söndag som ger kraft för veckans utmaningar.

Namn: Anna Olsen        
Ålder: 25
Yrke: Kommunikatör/ gruppträningsinstruktör
Civilstånd/familj: Sambo och en liten vit kanin
Bor: Norrköping
Vad är meningen med livet?
Att utvecklas själv och att hjälpa till att utveckla världen. 
Känner du dig nöjd med hur ditt liv hittills utvecklats?
Jag känner mig oftast nöjd med mitt liv, och övar på att vara mer nöjd och lycklig. 
Vilken är din livsfilosofi?
Har nog ingen direkt filosofi annat än att försöka att vara en god människa och att sträva efter att utvecklas.
Om du skulle ge en ung tjej ett råd, vad skulle det vara utifrån din egen erfarenhet av livet. Vad skulle det vara?
Du är värdefull. Det tog mig tid innan jag insåg det på riktigt.

och så Kent:


Namn:Kent Lakso
Ålder:52
Yrke:Företagare, yogalärare, coach          
Civilstånd/familj:3 barn, särbo
Bor:Uppsala
Vad är meningen med livet?
Älska, andas och göra gott
Känner du dig nöjd med hur ditt liv hittills utvecklats?
Ett bra liv som jag följer med intresse.                                                                                          
Vilken är din livsfilosofi?
Ta tillvara varje andetag, betrakta humlan som flyger, bekämpa egots utspel
Om du skulle ge en ung tjej ett råd, vad skulle det vara utifrån din egen erfarenhet av livet. Vad skulle det vara?
Lev, andas och älska

och Kia:

Namn: Kia Palm
Ålder: 43 
Yrke: undersköterska på min studieväg till sjuksköterska
Civilstånd/familj: Gift med mannen jag mötte för 24 år sen, tre barn, 3 , 5, och 7 år
Bor:  Enskede i Stockholm
Vad är meningen med livet?  
Att njuta!  Att lära sig och förstå sig själv så mycket att man kan bli en bra medmänniska.
Känner du dig nöjd med hur ditt liv hittills utvecklats?  
Jag älskar mitt liv för jag inser att jag haft möjlighet att styra det åt det håll jag velat. Jag har ägnat mestadels av mitt liv till resor, 16 år av backpacking, självvalda studier för förkovringens nöjes skull och odlat viktiga relationer.
Vilken är din livsfilosofi? 
Vänta inte med att leva livet medans livet passerar. Ta ut glädjen i förskott och det värsta som kan hända är att du var glad i onödan.
Om du skulle ge en ung tjej ett råd, vad skulle det vara utifrån din egen erfarenhet av livet. Vad skulle det vara?   
Strunta i jante! Njut av hur bra och fin du är.  Saker och ting måste tas ner i rimliga perspektiv.  Allt har sin tid! Ibland vill man det ena och ibland nåt helt annat. Inget är hugget i sten, mycket går att förändra. Man måste inte bli något och ha hela sin livsplan vid 20, det går att ändra sig på vägen och det är helt ok!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *