meningen med livet fortsätter

Morgonstund har guld i mun. Vaknade för någon timme sedan. Det är alldeles tyst i huset, bara jag som sitter i köket och dricker mitt citronvatten. Jag har tänt en massa ljus i vårt köksfönster. Jag skrev inget igår. Det har varit fullt upp. Vi åkte ut över dagen till landet för att fixa med lite grejer. Varje gång jag kommer ut dit vill jag stanna. Men den här veckan är det så många sjukbesök igen. Gud, vad jag längtar efter när det är tomt i kalendern, när jag inte behöver bereda plats för alla KSbesök. Utan det kanske står 04.30 Kreta hela veckan… Den här helgen har jag fnulat lite.
Vi fick ju reda på att prinsessan Madeleine förlovat sig. KOLLA HÄR Ni har säkert sett videon där de berättar om det. Har inte så mycket att säga om den, men det jag tänkt mycket på det är Madeleines ”Tihi” i slutet. Tänkte mest vad fånigt, men att det måste vara ett utrryck för att göra sig lite gullig. Så i fredags när vi tittade på XFaktor så skrattar också Marie Serneholt, ungefär på samma sätt, det vill säga hihihi. Smått och gulligt. Ett skratt man alltså inte kan ha några som helst invändningar mot. Jag har inget emot Marie, tycker att hon verkar just gullig. Men är det där småskrattandet med väldigt små bokstäver liksom det nya? Ska snygga tjejer skratta smått? Varför det? För att visa att de är ofarliga och just gulliga? Jag vet inte men just det där tihi;et gjorde mig beklämd. Såna tankar har passerat i mitt huvud i helgen. Varför skratta tihihi, när man kan skratta HAHA, HOHO, HEHE. Stora tuggor flickor, inte minimera er. Idag fortsättar Meningen med livet med Emma och Ewa. 
Hoppas ni alla får en härlig, varm, snäll och gärna skrattig söndag. Kram


Namn: Emma Hellberg                       
Ålder: 27
Yrke: Dietist                     
Civilstånd/familj: Kär familj och många
vänner
Bor: Göteborg
Vad är meningen med livet? 
För mig handlar det om att ta hand om sig själv och göra
saker som man mår bra av, som ger energi. Är du glad, harmoniska och har energi
så har du också mycket att ge till andra människor. Att dela med sig av sin
kärlek till andra människor. Att utvecklas och ta vara på varje dag som
passerar.
Känner du dig nöjd med hur ditt liv hittills
utvecklats? 
Mitt liv har på många sätt varit orättvist och i vissa
stunder outhärdligt och plågsamt. Fast jag är så tacksam över att jag lever och
med det sagt så är jag väldigt nöjd. Jag har mött döden i vitögat, spottat den
i ansiktet och bett den försvinna och ge mig tid. För all tid jag får
tillsammans med mina nära och kära, är tid som jag värdesätter mer än allt och
som gör mig mer än tacksam, och framför allt, väldigt nöjd.
Vilken är din livsfilosofi? 
Ta en dag i taget och var snäll mot dig själv. Se till
möjligheterna istället för hindren. Våga älska och våga leva.
Om du skulle ge en ung tjej ett råd, vad skulle det vara
utifrån din egen erfarenhet av livet. Vad skulle det vara?
Återigen; var snällt mot dig
själv. Du duger precis som du är och du är bra. Se till att omge dig med
människor som ger dig energi, inte tar den ifrån dig. Var aldrig rädd för att
säga ”Jag älskar dig” till dem som du älskar.

Och så Ewa:

Namn: Ewa Håkansson
Ålder: 62 år
Yrke: socionom, mindfulnessinstruktör
Bor: Karlskrona
Vad är meningen med livet?
För mig är meningen med livet svår att uttrycka enkelt, men gemenskap med andra och att få göra meningsfulla saker.
Att få känna sig fri och bli förstådd.
Känner du dig nöjd med hur ditt liv hittills har utvecklats?
Ja det tycker jag i stort sett. Jag har satsat och därmed vunnit. Ibland har jag gått på nitar men också vunnit högsta vinsten.
Jag har fått både stor kärlek och intressant spännande arbete.
Vilken är din livsfilosofi?
Att försöka ta mina behov på allvar och leva den jag är så mycket som möjligt.
Att leva så medvetet som möjligt och att vara i nuet. Att gå förbi/släppa det jag inte kan förändra eller behöver gå in i.
Om du skulle ge en ung tjej ett råd, vad skulle det vara utifrån din egen erfarenhet av livet. Vad skulle det vara?
-Ta körkort
-Utbilda dig så du kan försörja dig själv
-Bo ensam innan du binder dig.

2 reaktioner på ”meningen med livet fortsätter”

  1. Så klok du är! Din iakttagelse om hur många kvinnor förminskar sig för att behaga är klockren. Önskar dig allt gott!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *