efterlysning – ge mig era bästa tips

Måndag, mån dag. Inte vet jag, men idag är en sån där dag man vill ska gå fort över. Allt i mig gör ont. Kroppen ömmar, ska alldeles snart ha mens. Det känns som att jag är alldeles vattenfylld, och därför gör det så ont när jag ska böja, sträcka, stretcha och tänja. Yoga idag var hemsk, snälla fröken Charlotte förstod och pushade inte på så där som hon annars brukar göra.
Hela jag och min kropp framförallt var som ett vattenfyllt motstånd.
Jag är pmsig på ett sätt som är destruktivt, ni vet när man bara känner sig ledsen, tycker att alla är dumma, världen är dum, man själv är dum och allt är fel.
Det känns som att jag klämt in mig i en liten för liten tröja, dessutom är den ut-och-in, och det skaver och känns bara fel.
Det blir bara värre och värre de här besvären.
Pms som gränsar mot klimakteriet och jag vet det kan ta tio år det här, och hur tror ni det känns ?
Därför ber jag er nu.
Ge mig era pmshistorier, ge mig era bästa tips mot pms.
Jag vill veta allt, krämer, hormoner, helst så rent som möjligt, alltså örter och inga kemikalier. Ja, ni fattar. 

4 reaktioner på ”efterlysning – ge mig era bästa tips”

 1. Jag har också övervidrig pms och är sjukskriven nästan varje månad för att inget fungerar. Det jag med åren har hittat som fungerar är:
  bastu
  Spikmatta
  Varmvattenflaska på magen
  promenader
  Vara nogrann med maten, mycket grönsaker, lättsmält mat, fisk, minska på kolhydrater, äta lite men ofta
  och kanske viktigaste av allt,
  mycket sömn!
  Det ska bli spännande att se vilka fler tips du får, det är bra att samla på sig!

 2. Jag har efter många (!) jobbiga pms-iga år äntligen hittat lösningen och det är verkligen helt suveränt, som att få livet tillbaka, så himla himla härligt. Svaret är: http://www.mialundin.se Världens bästa hemsida med världens bästa pms-tips. Mia har även skrivit en bok som jag varmt rekomenderar. Jag kör progestreon kräm dag 16-28 i min menscykel och hennes multivitamintillskott. Fungerar så bra så att det inte är sant! Det enda som grämer mig är alla år av lidande och jobbiga pms-känslor och fysik. Men ändå oerhört tacksam att ha hittat något som funkar, på riktigt!

  Kram! //Helena

 3. Den form av PMS du beskriver är en form av vata-pms som jag uppfattar din text. Du behöver lugna och nära både kropp, själ och sinne. Varm sesamoljemassage, ge dig själv trygghet och mycket kärlek, lugnande pranayama, dricka avkok på ashwaganda (finns på Veda Lila) med lite mjölk och ghee t.ex. Rekomenderar också varmt att äta shatavari, antingen som kapslar eller koka te (går bra att blanda med ashwagandan), som ger näring åt hela det kvinnliga reproduktionssystemet och balanserar både pitta och vata.

  /Johan

 4. Att springa hjälper. Löpningen reglerar smärtan. Jag har endometrios, vilket
  ger svår pms. På så sätt har jag blivit
  både yogini, och långdistanslöpare.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *