skogens konung

I morse när vi var på Björkö, möttes vi av den här älgkalven. Han bara stod där, mitt i skogsbrynet och tittade på oss. Så cool, skogens konung. Jag älskar att vara så nära det riktigt fria. En helt annan sak att stå nära en älg på riktigt i naturen, än att stå och titta på inhägnade djur på Skansen.
Jag var tvungen att slå upp vad ett möte med älgen symboliserar. Det här var svaret:
Älgen är ett tecken på kraft, skönhet, uthållighet och värdighet. Älgen har kraft att forcera hinder. När rådjuren går genom skogen tar de gärna en omväg runt saker som står i dess väg, medan älgen plöjer rakt igenom dem. Om det finns hinder i ditt liv som skapar svårigheter är älgen ett tecken som säger att du ska använda din kraft och styrka och gå rakt igenom det.  Näe, nu är det no pardon. Tack!

4 reaktioner på ”skogens konung”

  1. Hmm och jag som ofta mött rådjur… Kan det betyda att jag hellre går runt? Kan inte tänka mig det men å andra sidan, vad vet jag? Egentligen 🙂

  2. Jag älskar rådjur. Jag och min man har liksom fått för oss att det är "vårat" djur. För i viktiga stunder, när livet känts härligt så har det dykt upp ett rådjur. Men så i helgen, när vi tagit ett stort beslut, som jag ska berätta mer om när allt är klart. Så ser vi en älg. Visserligen inte en fullvuxen älg, men ändå en älg. Det kändes lite som att naturen talade till oss. Ibland är det bra att tampas med grejer som ett rådjur och ibland som en älg, tänker jag. Kram

  3. Och jag som hade en älg i trädgården bara häromveckan vilket var så mäktigt och fantastiskt, vi stod länge, länge och bara tittade på varandra.
    Att det säger att jag med kraft och styrka ska gå rakt igenom mina hinder och svårigheter är ett skönt och inspirerande tecken.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *