Meningen med livet – MariaNamn: Maria Boox

Ålder: 52 år
Civilstånd: I en relation.
Yrke: Yogalärare/Mentor
Bor: I Indien-Goa och Stockholm samt reser runt i hela världen.
Vad är meningen med livet?


– Meningen men livet kan variera för olika människor och variera i olika tider i en människas liv.Jag tror att en röd tråd i en människas liv är att göra det som behöver göras för att överleva på bästa sätt. På ett annat plan så tror jag att människans uppgift är att söka sig själv och leva utifrån vad som är sant för henne eller honom.

Känner du dig nöjd med hur ditt liv hittills utvecklats?– För det mesta känner jag mig nöjd med mitt liv. Ibland kan vågor av ledsamhet komma över mig. Ledsamhet över det som aldrig blev och oro för det som ska komma. Men jag har en stark tro på livet och dess kraft och att allting är precis som det ska vara. Vågorna stillnar oftast snabbt.

Vilken är din livsfilosofi?


– Min livsfilosofi är att allting är precis som det ska vara och jag har en djup tillit till det. Att leva sant och kärleksfullt mot mig själv och andra. Livet är alltid i förändring. Släpp taget om det som inte behövs längre.  Ett citat av Tomas Tranströmer: ”Inne i dig öppnar sig valv efter valv oändligt. Du blir aldrig färdig och det är som det skal.” 

Om du skulle ge en ung tjej ett råd, vad skulle det vara utifrån din egen erfarenhet av livet. Vad skulle det vara?                      
  –   Lev i sanning även om den gör ont. Allting förändras. Våga vara sann även om andra människor blir besvikna.  Sträva efter att hitta den rösten som inte påverkas av hur du känner dig, om du är arg, ledsen eller glad. Lyssna inåt och lev utifrån den rösten och inte för vad andra tycker att att du ska göra. Följ dina drömmar och ge aldrig upp. Livet är en gåva. Älska så mycket du bara kan!

4 reaktioner på ”Meningen med livet – Maria”

 1. Det sista uttalandet gick rakt in, tror att jag ska låna det och sätta på min spegel så jag kan läsa det högt för mig själv varje dag. Tack!

 2. VILKEN fin text och vilka sköna, vackra tankar kring livet och varje människas plats i det! Det gick en varm våg genom mig när jag läste hennes ord. En känslomässigt ganska tung dag igår blev idag lättare att släppa taget om.

  En vän skrev imorse;
  "Att ta emot denna dag utan att hitta på den.
  Låta vara och låta bli.
  Förundran."

  Och så ovanpå det läser jag Marias mening med livet och känner att
  allt är bra oavsett.

  Kärlek

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *