överrörlig nacke

Äntligen, idag har jag varit hos kiropraktorn Stefan Rosander, så bra. Jag har haft ont i nacken. Haft lite svårt att sova, det har accelererat och det har känts ganska pestigt faktiskt. Så pestigt att jag började googla på nacken och ryggen och kotorna och hittade att det finns en kota som kallas för ångestkotan. Tydligen kan man få oroskänslor och lättare form av ångest om man har ont, eller har skadat sig där.
Jag har verkligen känt att något inte stämmer, och jag hade så rätt. Jag är ju överrörlig. Och så klart, jag är överrörlig i nacken. Jag har en stor byst, det gör att det blir tungt. Jag var stiff mellan skulderbladen och knak, knak, knak sa det när allt där släppte.
Så nu är jag helt igenomknakad, halvskön känsla faktiskt. Men nu ska jag grotta in mig i nackar och överrörlighet. Det är sååå märkligt att ingen skriver om det, när det är en så vanlig orsak till just nack och ryggont. Får väl bli jag! Så nu ska jag tänka på hur jag gör mina bryggor och min kapotasana, för det är där nåt händer. Jag böjer nacken för mycket, när jag egentligen ska öppna upp i bröstet. Jag måste tänka på det. Böjet ska liksom ske mer mellan skulderbladen, men där är jag liksom insjunken, och så kompenserar jag med att böja nacken för mycket. Och eftersom jag är överrörlig så blir det tokigt och just för mycket.
Och hörrni, ni ska få en utförlig genomgång av hur man kan jobba med en ond nacke. Jag måste bara ta lite bilder och göra mer research.

 Den här ställningen, gjorde jag för nån tidning, kommer inte ihåg vilken. Men den är bra för att liksom sträcka ut bröstryggen. Liksom omslaget på min rygg och nackyoga.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *