Jag älskar också kaffe

Bildtext: Ååå kaffedrickandet blir ju så mycket roligare när koppen är fin. Som de här fruktiga kopparna som Lotta Külhorn, en av mina barndosmkamrater från Norrviken gjort. Går att köpa på koloni.

Jag har nog skrivit om det här förut. Men det finns ju flera no, no, no inom yogan. Och ju längre man håller sig kvar vid yogan upptäcker man att yogan är som en ryggrad, men att man utifrån den kan man välja olika vägar. Ingen väg är mer rätt än den andra.
Och precis som vi alla är människor, är vi också olika. TYp alla lika, alla olika, alla lika, om och om igen.
En sån här no, no, no är kaffe – sååå många yogalärare som kommenterat mitt kaffedrickande. Att det inte skulle vara bra, eller att det är icke-yogiskt. Jag har tillbringat många år i Italien. Bodde i Rom i min ungdom. Vad jag vill ha sagt, man tar inte kaffet ur en italienare. Och har man vant sig vid att dricka en caffelatte, eller cappucino på morgonen INNAN practice, det vill säga det första man gör på morgonen, så vill man gärna ha kvar den vanan. Jag har dessutom lågt blodtryck, vissa dagar värre än andra, så jag behöver den här kicken för att vakna. Annars kan jag såsa vidare allt för länge.

Hur som. Jag skrev på facebook, först kaffe sedan yoga… Fick så klart olika kommentarer, typ ska det inte vara tvärtom och liknande. Men så skrev Marika från Mysore och berättade att Sharath tagit upp om kaffe på sin konferans. Han sa: No coffe, no prana.
Tada, visste jag väl 😉
Så nu till er andra som också gillar att dricka kaffe, och gärna en kopp innan er practice, ni kan lugnt fortsätta med det.
Skönt va?!!

4 reaktioner på ”Jag älskar också kaffe”

  1. You said it!
    Jag bor i Rom. Dricker kaffe och vin. Yogar och ser inget som helst fel i detta.
    Läser just nu en underbar bok av Tiziano Terzani. Den handlar om sökandet efter renande då han utsatts för olika cancerbehandlingar. Bl a var han i Indien och gjorde en veckas tarmrengöring. Gissa vad de fick dricka; Kaffe!

  2. Jag har tom hört att Guruji sagt att kaffe är HELT ok – INNAN yogan. Jag tycker det är HELT ok även efter. Gärna HELA dagen, faktiskt. Så tramsigt det där med yoga och en massa pekpinnar…

  3. @Marika jag sitter här och dricker mitt morgonkaffe 😉 Egentligen blir jag inte förvånad. Tarmrengöring med hjälp av kaffe, ja, varför inte. Var yogar du i Rom? Hos Tina och Lino, eller kanske hos Gabriele? Har inte varit där på många år, men är nu sugen på att åka dit och kanske kombinera med att yoga.Då kanske vi kan ta en kaffe ihop 😉
    @Mikaela, ja bort med alla pekpinnar.

  4. Jag älskar också kaffe och yoga. Jag är så glad att du och Marika m.fl. bekräftar att det inte är kaffet det handlar om, eller vinet eller vad vi nu väljer att njuta av, för det har jag aldrig trott. Tror jag tar mig en slurk till 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *