Dags att vakna – mr Kundalini

Jag är en överrörlig person. För många som närmar sig yoga, kan det nästan låta som att man koketterar. Men överrörliga vet hur jobbigt det faktiskt är att vara överrölig, kanske just i yogan. Jag har haft lätt för många rörelser, men också väldigt jobbigt med vissa. För en överrörlig är det ju oftast väldigt läskigt och obehagligt att stå på händer. Men det är precis den rörelsen som den överrörliga egentligen borde jobba mer med. Att stå på händer, förutom att det är superbra att då och då vända på sin tillvaro, och se det ur ett nytt perspektiv. Så är just handstands, stärkande. Inte bara i armstyrka, utan också stärkande i hela bålen, det vi kallar för core.
Hur som, har jag sedan jag började gå hos Natalia Paisano, börjat jobba mycket djupare i min yoga. Och nu har jag hittat ännu en plats på kroppen som måste stärkas, stretchas och väckas upp.
Natalia är min backbendning guru. Och nu när jag går djupare i kapotasana och i mina backbendnings så är det som om hela min bäckenbotten brinner.
De djupa bakåtböjningarna kommer åt en känsla som är både obehaglig, men som jag på något sätt känner är just bra för mig.
Jag försökte förklara för Natalia min känsla.
Det är som att mitt bäcken fylls med pirrig energi. Det är som om jag skulle kunna både kissa och bajsa på mig. Det är så kraftfullt, som om ljumskarna och hela bäckenet brinner.
Natalia bara sa; det är kundalini.
Så nu har jag suttit här och surfat runt.
Kundalini sägs vara som en slumrande orm, som ligger ihoprullad i mula dhara chakrat, i vår rot.
Tänk om jag håller på att väcka upp kundalini?
HJälp vilka krafter kommer att väckas upp?
KÄnns både spännande och läskigt på samma gång.
Så när jag surfade runt, så visade det sig att det finns ett kundalinisällskap. De menar att det är viktigt att yogalärare och meditationslärare blir mer insatta i vad som kan hända med människor som går igenom en kundalinirensning.
Det finns tydligen risker med kundalinirensning som de också kallar kortslutning. 😉
Galenskap är bara ett stadie.
Och de beskriver också det här pirrande, som jag känt. Att det är som en eld som tänds.
Här kan ni läsa mer, intressant måste jag säga:
http://kundalini.se/svbrosch-1024.html

3 reaktioner på ”Dags att vakna – mr Kundalini”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *