jag rekommenderar att gå en Iyengaryogakurs

Jag var på Iyengaryogakurs i helgen med Monica Haar, från www.iyengaryogacenter.se. Det var Naomi Grosin, på www.inbalance.se som bjöd in henne till sin studio på Wollmar Yxkullsgatan i Stockholm. Och jag är supernöjd. Kände att jag lärde mig saker om min kropp, som jag kommer att ha stor användning av i mitt framtida yogande. Visserligen har jag gått för många Iyengaryogainfluerade lärare, och lärare som började som Iyengaryogalärare och sedan hittade sin egna stil, som häftiga Dona Holleman. Men det är hälrigt med bra lärare, och med stor erfarenhet som pratar ens eget språk. 😉 Det sätter sig på något sätt djupare.

Alla yogaformer har verkligen något särskilt och i perioder passar vissa bättre för en, än andra. Man brukar ju säga att Iyengaryogan är precis, man använder redskap och står länge i rörelserna just för att man ska förstå rörelsen.
Ashtangayogan är mer förförisk, man dras liksom in i flödet och i utmaningarna. Jag älskar verkligen ashtangayoga, men det är lätt att tappa huvudet, precis som när man blir förförd. Visst det kanske funkar att köra på när man är ung, men om man vill ha en kropp att åldras i som byggs upp sakta men säkert är det bra att få in den där precisa kunskapen – också.

Jag vill hålla. Jag vill att min kropp ska hålla. Jag vill få in mer intelligens i mitt yogande, att verkligen förstå hur det ska kännas i kroppen när jag står i ställningarna. Så att jag inte bara står, eller bara gör. Även om det är superhärligt och skönt att bara köra.

Verkligen förena kropp, själ och tanke.

Så tipsa mig om bra iyengaryogalärare och om de ska hålla kurs, retreat eller workshop i Sverige.

4 reaktioner på ”jag rekommenderar att gå en Iyengaryogakurs”

  1. Idag skriver du om min strävan. Den längtan jag har till trygghet i yogan. Att jag blir mer och mer medveten om var jag har min kropp, hur den fungerar och hur det ska kännas. Just detdär med att den ska hålla i förhoppningsvis många, många år – pensionsförsäkringen!

  2. Precis så! Jag vill hålla, jag har kört mig själv alldeles för hårt och skadat mig flera gånger, nu är jag mer aktsam och känner precis som du. Det måste hålla hela vägen!
    Min guru har tränat i 20 år för Iyengar så det jag tränar är influerat av mr I förståss, men utan redskap. Skulle vara spännande att prova!

  3. hej , jag skulle vilja testa på paryoga eller yoga nu i helgen tillsammans med min pojkvän. Jag ska göra ett repotage i min blogg om "finn lugnet i förhållandet" Har du någon kurs på lördag morgon? Eller kan du rekomendera om någon? Maila gärna . Thearogowskii@hotmail.com
    MVH Thea

  4. thea – paryoga känner jag inte till. Det finns nåt som heter arcoyoga, eller acroyoga och det är väl det som är paryoga? Så det kn du söka på. SEdan finns det ju alltid tantrayoga, men det är inget som jag lär ut. Du skriver inte var du vill träna. men jag föreslår att du slår på yoga på din hemort, så hittar du säkert någon kurs. Det fins så många olika former av yoga, det gäller att hitta en form som du gillar. lycka till.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *