Yoga dig rynkfri

Huvudstående är mumma för blodcirkulationen och ger ansiktet en liten extra energidusch. Bra mycket bättre och smartare än botox.
Yoga dig rynkfri?!!!?
Jepp, det går. I alla fall tror jag det. Snart publiceras en rynkguide jag gjort för M-magasin. Där testade jag olika alternativa former som man kan ta till om man vill behålla sin ungdomliga fräschör i ansiktet utan att ta till kniven, eller spruta in botox eller restylane. Folk får göra vad de vill, själv är jag inte sugen att spruta in gifter i min kropp.

Ansiktsövningar har funnits i massor med år, men det särskilda med just ansiktsyoga är att man tränar ansiktet samtidigt som man lägger till andningen. Inom yogan pratar man om prana, det vill säga livskraften. Andningen. Ju mer prana vi tar in i oss. Ju djupare andetag vi klarar att andas, desto mer prana tar vi också in i våra kroppar.

Pranan gör att vi blir unga på insidan. Att huden glänser, eftersom djupa andetag sätter igång blodcirkulationen i kroppen. Vi lägger så otroligt mycket kraft och pengar och tid på vår utsida, men vår insida åldras också. Allt där inuti tappar sin spänst och det är klart att det visar sig sen på utsidan, som hängiga ögonlock och olika rynkor. När jag började tänka på det, blev jag mer varsam om mig själv. Det jag stoppar i mig. Mina tankar om mig själv och att ge insidan plats och tid. Det handlar inte om att vilja bli 25 igen, utan att ta hand om sig själv och hålla sig frisk och spänstig så länge det går, på naturlig väg. Skönheten kommer inifrån, är inte helt missvisande. Måste varit en yogi som uppfann den meningen…

Huden väger cirka fyra kg och är kroppens största organ med en yta på 1,5-2 kvadratmeter. Huden är en av kroppens fyra utrensningsorgan. Tillsammans med njurarna, tarmen, luftvägarna ansvarar den för att vi i tid blir av med de slaggprodukter och gifter som bildas efter näringsupptaget. När ett utrensningsorgan sviktar, kan ett annat överbelastas, så sker ofta med huden. Störningar i mag-och tarmkanalen kan skapa hudirritationer, som kan ge finnar och utslag på hakan och halsen exempelvis. På samma sätt kan hudproblem uppkomma vid försämrad njurfunktion. Om nerver är i olag så påverkar det också huden. Mjälten har till uppgift att rena blodet och lyfta de inre organen. Om mjälten inte fungerar som den ska, får vi gärna påsar under ögonen och hängiga ögonlock. En del rynkor sägs vara direkt kopplade till våra inre organ, och hur de mår.

Så för att behålla ungdomens fräschör, så är det bra om du får i dig:
Brännässla stärker hår, naglar, hud, klaffar, ådror, tarm, bukspottskörteln bland annat. Brännässla hjälper till att rengöra bindväven, som man kan kalla för kroppens soptipp och ökar på så sätt rörligheten. Den stimulerar hela mag- och tarmkanalen.

Nypon är en av de mest C-vitaminrika källor som man hittills hittat. C-vitamin behövs för att bilda bindvävskollagen och för att bromsa åldersförändringar genom sin antioxidantiska effekt bland annat.

Essentiella fettsyror (omega 3,6 och 9)Människan behöver fett. Fett läker, stödjer, bygger upp och smörjer – förutsatt att det är rätt fett. Torr hy kan vara ett tecken på brist av fettsyror. De skyddar inte bara huden mot uttorkning, utan även hjärnan och levern. Essentiella fettsyror är viktiga för ämnesomsättningen i cellerna och behövs för en frisk smidig hud, starka tänder, naglar och ett friskt hår.

http://www.moonsun.se/ : här hittar du fantastisk naturkosmetik och här kan du göra heeelt underbara ansiktsbehandlingar. Salongen ligger i Gamla Stan i Stockholm.

Moonsuns (Stockholms bästa ekologiska naturkosmetiska skönhets salong) antirynkdrink: Blanda 2 msk av vardera essentiella fettsyror, nypon- och nässelpulver med färsk pressad juice och drick varje dag.

För att kroppens alla biokemiska processer ska fungera är det viktigt att ph-värdet i blodet och kroppsvätskorna hålls basiskt och stabilt vid 7,4. Tillstånd som stress, brist på motion, dåliga matvanor och negativa känslor och självuppfattning är syrabildande och sänker ph-värdet.
En försurad hud kan ha följande utseende: rödmosig, grådaskig, rynkig, samt att huden reagerar med en rodnad vid lätt beröring. Människan ger basisk kalk till kor, grisar, hundar, sjöar och gräsmattor, men kalkar inte den som är mest försurad, nämligen hon själv. Därför är det lämpligt med ett kosttillskott av basisk kalk. Vi behöver cirka 40 g protein per dag, men vi äter två-tre gånger mer. För mycket protein är syrabildande.

Syrabildande kost:
Kött, fisk, ost, kaffe, ägg, skaldjur, vetemjöl, socker, godis, läsk, nötter(förutom mandlar), alkohol, flingor, gryn, soja, margarin, smör, choklad, polerat ris, pasta, surmjölksprodukter och juice

Basbildande kost:
Bär, frukt, grönsaker, potatis, alger, hirs, havssalt, örter, frön (var sparsam med sesamfrön), citron, lime, mandlar, äppelcidervinäger, torkade fikon, katrinplommon, russin, aprikoser, komjölk, brännässla, ph-kalk, nypon, björkaska, vetegräs och alla örtteer anses vara mycket basbildande.
Källa http://www.phbalans.se/

Yoga bort dina rynkor

Här kommer några övningar som man kan göra. Och vill man veta mer om ansiktsyoga, så beställ boken Yogaface av Annelise Hagen. I veckan kommer min beställning av boken. Jag väntar med spänning på att få den från http://www.bokus.com/.
Stående kattsträckning: (vanliga katten funkar också)

Hur gör jag:
Ställ dig med fötterna höftbrett. Böj en aning på knäna. Böj dig framåt, lägg händerna precis ovanför knäet på benen och förläng vikten på dem. Andas ut och krök axlar och rygg som en båge. På inandning, lyft huvudet och sträck ut sätet. Gör så här fem till tio gånger. Låt andetaget vara lugnt och leda rörelsen.
Bra för: För att få igång blodcirkulationen och värmen i kroppen. Rörelse stärker ryggen, gör överarmarna fastare, har en avslappnande effekt, stramar åt huden kring hakan och tänjer hela framsidan på kroppen.

Lejonet:
Hur gör jag: Ställ dig på knäna och sätt dig på hälarna. Lägg händerna på låren. Spreta med fingrarna och låt dem långsamt glida framåt tills fingertopparna berör golvet. Böj kroppen framåt med raka armar tills rumpan lyfter från hälarna. Spärra upp ögonen så mycket det går. Sträck ut tungan så långt det går och försök röra vid hakspetsen med den. Sitt kvar så i 15-20 sekunder. Sätt dig på hälarna igen, dra in tungan och slappna av ordentligt. Upprepa övningen två-tre gånger.
Bra för: Den här ställningen löser upp spänningar och verkar som ett naturligt skönhetsmedel. Hyn blir friskare och smårynkor försvinner. Den får spända ansiktsmuskler att slappna av. Stärker ansikts-, nack- och halsmuskulaturen. Reducerar dubbelhalkan. Slätar ut veck och smårynkor. Förbättrar genomblödningen och ger en frisk ansiktsfärg.
Mungympa

Hur gör jag: Börja med att slappna i musklerna kring munnen och läpparna. Forma sedan läpparna genom att säga iii…! Och sedan ooo…! Ta ut rörelsen ordentligt, gör det 30 gånger. Vila och andas lugnt efteråt. Till en början varannan dag, för att sedan öka på till varje dag.
Bra för: Övning som vitaliserar munnens muskler, genom att träna upp ringmuskeln kring munnen. Småvecken kring munnen minskar och läpparna blir fylliga igen.

5 reaktioner på ”Yoga dig rynkfri”

  1. så intressant att lära mig mer om basisk och sur mat, jag har stött på begreppen tidigare men aldrig förstått eller idats ta reda på vad de handlar om. bokmärker det här inlägget och återkommer igen! tack!

  2. Mycket intressant! Jag tycker själv att det låter betydligt mer rimligt att dricka vetegräs, äta hälsosam kost och göra yoga för att se bra ut än att spruta in nervgifter i huden, men det kräver ju också lite mer av en som person.

  3. Att komjölk skulle vara basbildande måste vara felskrivet…det måste vara syrabildande!

  4. Pingback: Hur Får Man Fastare Hud I Ansiktet – RHUTHUN

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *