Karin svarar: Zinzino, bu eller bä?

Jag får så många frågor av er läsare som ni vill ha svar på, hjälp med att ta beslut osv. Jag tänker att istället för att lägga energi och tid att svara på samma fråga flera gånger, tänker jag att det är väl bra om jag svarar en gång. Så nu har jag fått frågan gällande Zinzino och deras balansolja och vad jag tycker om den.

Under årens lopp har jag blivit kontaktad av flera stora företag som vill ha mig som någon sorts ambassadör där jag ska sälja genom att nätverkssälja. Lite som tupperwareförsäljning. Jag lyssnar in. Gör research. Hör av mig till folk i hälsobranschen som jag litar på till fullo och utifrån det väljer jag produkter och samarbeten som jag tror på och som jag kan stå för. Och som jag själv använder. För mig är det viktigt.

Jag ser på mitt jobb som influencer i hälsobranschen som just ett jobb. Där jag är autentisk. Självklart gör jag fel ibland. Kanske hade jag inte tillräckligt med kunskap. Kanske hade jag inte synat företaget jag samarbetar med ordentligt. Jag väljer helst att samarbeta med mindre företag och inte gynna multinationella/internationella storföretag som kanske oftast börjat tumma på innehåll osv

Men du gör ju reklam och marknadsför saker? Ja, det gör jag. Dels för att jag behöver det ekonomiskt. Det här är mitt jobb.

Vad är skillnaden? Jag ser det som skillnad att göra reklam för något jag tror på. Som hjälpt mig och som INTE bygger på att jag ska få in andra i den här ”svängen” som liknar pyramidspel. Alla mina samarbeten måste rubriceras med Betalt samarbete osv.

Om jag ska utgå från mig. Vilket ju egentligen är frågan här. Skulle jag ta Zinzino olja? Nej. Och det bygger också på att jag inte är förtjust i redan blandade hudkrämer, livsmedel och mat som är hel- eller halvfabrikat.

Jag läser följande på Zinzino webbshop:

  1. Prenumerera på din favoritprodukt från Zinzino och dela din produktupplevelse.
  2. Hitta fyra vänner som vill prenumerera på ett Premier Kit*.
  3. Du får din egen månatliga Premier-prenumeration utan kostnad. Du betalar bara frakten.
  4. Det sammanlagda Credit-värdet från dina fyra kunders prenumerationer måste vara fyra gånger högre än ditt eget.

Ja, vad betyder det? Det betyder alltså att du måste övertala vänner och bekanta, dvs sälja in produkten för att det ska vara gynnsamt för dig. Den här typen av försäljningen kallas MLM, dvs Multi Level Marketing och bygger på nätverksförsäljning. Där försäljaren i slutändan får betalt för att värva nya försäljare. Många anser att MLM är en förtäckt form av pyramidspel, som alltså är förbjudet i Sverige. Men MLM är tillåtet.

Hur ska jag tänka då? Min kompis säger att den här varan är så bra. Att hen mår så bra av den osv. Börja att titta på vilka andra produkter som Zinzino (eller nåt annat MLM-företag säljer) är det kvalitetsprodukter, eller tummar de på kvalitet?

Hur vet jag att det inte är bra kvalitet?

Zinzino säljer på sin hemsida:

Tester av olika slag (kan absolut vara helt okej)

Omega kosttillskott (vi kommer till det läs vidare)

Kosttillskott för sk återhämtning, immunförsvar, tarmhälsa och viktkontroll.

Vid viktkontroll drar jag verkligen öronen till mig. Behöver vi verkligen smaksatta bars?

Zinzino säljer även Hudvård. Ja, som utbildad ekologisk hudvårdsterapeut tänker jag mer att företaget har förmodligen sett att i huvudsak kvinnor köper deras produkter. Och vad kan man kränga mer på kvinnor? Jo, hudvård. Vid det här laget vet ni att jag är mer intresserad av att man gör sin egen naturliga hudvård från växtriket. Och det för att veta exakt vad man smörjer in sig med.

Zinzino säljer också KAFFE??? Koppar, glas, muggar och kaffemaskiner…

Här borde också du ha dragit öronen åt dig. Och som min vän som jag gärna rådfrågar i frågor om hälsa sa: Multilevel-marketing-bolag har inte en historik av att tillverka kvalitetsprodukter. Det kanske är ok när man säljer Tupperware-matlådor och liknande produkter men när det gäller kosttillskott är kvalitet A och O och det lämpar sig inte alls för den typen av försäljning.

Så vad innehåller Zinzino?

60 procent ren fiskolja från vildfångad småfisk . Vad betyder det? Var är den fångad? Kan i princip vara vad som helst för fiskolja. Jag tycker att ANNA HALLEN SVARAR BRA PÅ DET HÄR

Plus ett tillägg från en annan kär vän. Genom att ta småfisk, tar vi maten från de stora fiskarna och de svälter i våra hav. Det är en annan viktig aspekt. Så var hittar man Omega 3 om man inte vill utrota småfisken? Du hittar Omega 3 i gröna bladväxter, valnötter, brysselkål, broccoli, alger, olivolja bland annat.

Syntetisk D-vitamin. Behöver inte vara dåligt, men bättre att ta separat och då ett D-vitamin av bra kvalitet.

40 procent jungfruolivolja. Varför är det inte en ekologisk kallpressad olivolja? I en icke ekologisk olivodling kan du räkna med bekämpningsmedel. Vill du ha det i en sk balansolja? Detsamma gäller deras tillsatta E-vitamin som kommer från en icke-ekologisk sojaböna.

Du kan ganska lätt göra en googling på Zinzino. Här hittar du en intervju med en kvinna som hoppade på att jobba med Zinzino. Läs hennes upplevelse: LÄS HÄR

Och här kan du läsa om grundaren som blivit väldans rik LÄS HÄR OM GRUNDAREN AV ZINZINO.

Så sammanfattningsvis, skulle jag säga. Nej tack. Och jag hade säkerligen dragit in stora pengar om jag valt att samarbeta med Zinzino, men instinktivt känns det inte som ett företag jag vill gynna.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *