Dapper Dan

fascineras så av historien om Dapper Dan, hiphopdesignern som lånade kända lyxmärkens logotyp bland annat Gucci och satte på sina egendesignade plagg. Han sålde sina kläder i en dygnetruntöppet butik i Harlem och flera av de kända hiphoparna var hans kunder. Gucci stämde honom och han tvingades stänga sin butik på 90 talet.

Men så för ett par år sedan anklagades Gucci för att ha snott Dapper Dans design för en jacka. Jackan som friidrottaren Diane Dixon bar 1989 (se ovan). Det italienska modehuset förnekade att det var ett plagiat och kallade det istället för ”en hyllning”.

Gucci hade ju bara bytt ut loggan Louis Vuitton mot Guccis egen. Det hela slutade med att Dapper Dan och Gucci släppte en kollektion 2018 och så nu DETTA se det här klippet

Som jag vill åka till den affären. Så cool. Förövrigt så har Gucci blivit coolare men det är ju också för att de blivit modigare och inte så konventionella. Men det jag gillar med den här historien är ju att stöld, som jag ju inte tycker är okej, ändå blev nåt schysst. Och that goes both way. Gucci stal ju från Dapper och Tänk vilket samarbete det blev istället.

Det är förjävligt att svarta inte inkluderas i modeindustrin på samma sätt som vita.HÄR HITTAR DU 100 DESIGNERS SOM BORDE GES UTRYMME


3 reaktioner på ”Dapper Dan”

  1. De stora modehusen har alltid stulit ideér från svartas ”gatumode”/street style, kapitaliserat på det och sen inte inkluderad svarta människor i modeindustrin alls. Så jag ställer mig tveksam till om vem som stjäl vad. Nu när Gucci tvingats till att vara mer diverse så passar det bra. Osmakligt tycker jag.

    1. Du har absolut rätt i mycket. Modebranschen bygger ju på att plocka upp influenser. Ibland vet de säkert inte var det kom från början. Jag tycker att det är förfärligt hur inte svarta inkluderas i modeindustrin. Media, ja i de flesta branscher. Men jag tänker att det ändå finns nåt i den här historien.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *