ibland blir jag så trött

Jag älskar konversationer. Att få mejl och meddelande från läsare, verkligen. Jag får mycket mejl och ibland är det svårt, för det tar tid att svara på alla mejl. Och en del mejl behöver mer tid. Men jag har inte råd att svara på alla mejl. Jag svarar alltid personer som hör av sig med frågor om cancer, hypotyreos och biverkningar efter cancerbehandlingar. Jag kanske inte ger det svar de vill ha, eftersom jag faktiskt inte får ge råd. Men jag försöker och det har jag inga problem med.

Många av mina tankar och tips och research hittar man i mina böcker. Det är därför jag gett ut dem. När man köper en bok av mig, så ger det mig möjlighet att forska vidare. Men så får jag då och då mejl från personer som mejlet nedan. Ibland fascineras jag över att jag bara ska ge bort min erfarenhet och kunskap utan att få betalt eller kredd. Förutom att jag har lymfödem som en konsekvens av cancerbehandlingarna, så jag har intervjuat flera experter i min bok Omstart som handlar om hur man på alternativ väg tar hand lymfsystemet. Gett ut ut några poddavsnitt om lymfsystemet i min podd Kvinnoliv och utbildat mig till lymfmassör på Axelsons steg 1 och steg 2. Hur som här kommer en sån mejlkonversation där jag fascineras av att jag förväntas svara.

Han: Hej Karin. Jag håller tillsammans med en kollega på med ett samarbete(där jag utövar ashtangayoga och hon med lymfmassage) och jag skulle vilja få dina tankar på hur de förenas och möts då vi avser skapa en kurs som inkluderar både yoga och lymfmassage. Tacksam för dina tankar kring erfarenhet så snart du har möjlighet. Namaste.

Jag svarade: Hej jag såg ditt mejl. Förstår inte hur du tänker. Ska jag berätta hur jag tycker att ni ska lägga upp er kurs? Mvh

Han: Hej, nej inte alls. Jag försökte bara ge bakgrund till min fråga. Du har ju erfarenhet av båda och jag undrar hur du anser att de går ihop? Är ashtangayogan för dynamisk för att få igång lymfan? Har du helt övergett ashtangayogan och gör något lugnare nu? Det är perspektiv jag undrar över. Är ashtangayoga lågintensivt nog för att jobba med lymfan? Givet anpassar man ju och börjar försiktigt som nybörjare i yoga men kan DU se att solhälsningarna Kan vara gynnsamt? Hoppas att jag gjort det mer konkret nu.

Han: Fick du meddelandet?

Han: Hej, jag vill bara veta om du kommer att svara alls, och i så fall när. Det är okej om du behöver tid men jag skulle uppskatta ett snabbt: Hör av mig lite längre fram när jag har möjlighet. Så slipper jag vara hängande. Tack!

Jag svarar: Du hittar mycket i min bok Omstart. Du hittar den här www.bokus.com/karin

Han: Sista fråga: Praktiserar du ashtangayogan längre?

Om man inte vet att ashtangayogan går att göra i långsam takt, med bra andning och att solhälsningarna går att modifiera. Änglavingarna som man gör i egenvården och inför sin lymfmassage är ju inspirerade av solhälsningarna. Ska man verkligen göra en kurs om lymfsystemet då?

Här hittar du min bok OMSTART FÖR EN STARKARE, RENARE OCH FRISKARE KROPP

OCH här kommer två avsnitt om lymfsystemet i min podd KVINNOLIV.

LYMFSYSTEMET OCH ANDETAGET

LYMFMASSAGE

6 reaktioner på ”ibland blir jag så trött”

 1. Eva-Lena Lind

  Så glad att jag hittat människor jag känner förtroende för redan vad gäller de här frågorna. Känns som lymfan är senaste modetrenden inom massage och träning. Ge aldrig bort din förvärvade kompetens. Bestäm dig för ett relevant timpris och ge dem det! Typ: vad trevligt att ni vill ha konsultation. Mitt arvode är xxx kr/ Tim, min 5 h, och jag har tid och möjlighet i februari 2021. Stå på dig!!!

 2. Hjälp vad det finns mycket fräckhet där ute. Tycker du svarade perfekt. Dina böcker har alla skänkt mig kunskap och hjälp. Från hud, lymfa, sköldkörteln och yoga. Ser framemot mer böcker från dig framöver.
  Trevlig helg☀️

 3. Du behöver inte svara på sådana frågor. Visar bara hur dåligt kunniga de är. Och då undrar man varför har de workshopen…

 4. Hade det varit en kvinna så hade du nog inte tyckt att frågorna var för fräcka.
  Om man bara vill ”supporta” och hjälpa kvinnor enbart när man kan få betalt för det alltså göra en karriär, så gör man det av fel anledning och på fel sätt! Sök forskarbidrag istället, så behöver du inte hyckla. Så ser jag det.

  1. Hyckla? Jag hade tyckt att frågorna var fräcka även om det hade varit en kvinna som skickat dem. Men problemet är att jag får mer den typen av frågor av män. Och för det andra så är jag egen företagare. Jag får ingen lön varje månad. Och jag gör mycket saker gratis, som jag inte behöver tala om här. Men varför ska jag ge bort nåt som jag själv jobbat fram, tagit reda på om, skrivit en bok om, har egen erfarenhet av och också har egna yogakurser i?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *