om klimakteriet

jag fortsätter att tipsa om några riktigt bra avsnitt om klimakteriet från podden KVINNOLIV. In och lyssna med dig och sprid gärna podden. Och om du vill att Kvinnoliv ska fortsätta, vilket vi gärna vill så söker vi samarbetspartners.

Här hittar du avsnitt 10: OM KLIMAKTERIET Vad är det egentligen som händer i kroppen när klimakteriet dyker upp? Och hur gör man för att må så bra som möjligt före och efter menopausen? Jenny Koos är fertilitetsexpert och sexualhälsorådgivare. Och enligt henne finns det en hel del saker man kan göra för att försöka passera klimakteriet så smärtfritt som möjligt.

Avsnitt 11: FRIHETSTIDENNågot har hänt med mig sedan mensen drog. Det är som att det där vilda i mig slagit rot. Ett nytt sorts mod och självförtroende. Som att jag först nu blivit riktigt förbannat, skönt vuxen” Emma Hamberg

Avsnitt 12: PERIMENOPOWER För Katarina Wilk som är hälso- och medicinjournalist började det med sömnproblem och slutade med att hon skrev boken Perimenopower.

Avsnitt 13: DEN VISA KVINNANS TID Hur vi ser på klimakteriet, är kanske vad vi väljer att se. Tina Lindgren är sjuksköterskan som blev barnmorska som också jobbar som yogaterapeut. Hur upplever hon det är att vara på väg in i den visa kvinnans tid? Och får sjukvården mer pengar om man vårdar en man än om man vårdar en kvinna?

Avsnitt 14: KAOS I KVINNOHJÄRNANBefinner du dig i en känslomässig berg- och dalbana? Känns det som att du håller på att tappa greppet och bli tokig? Mia Lundin som bl a har skrivit boken ”Kaos i kvinnohjärnan” delar med sig av sin 25-åriga erfarenhet inom kvinnohälsa och reder ut begreppen kring hormoner


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *