Inte utan min kompressionsstrumpa

Ja, så är det. Idag när jag vet lite mer om strumpbyxor, dess stöd och hållbarhet så känns bra strumpbyxor som håller länge viktigt för mig. Men jag vill börja med att säga att det här är ett samarbete med Medi som är ledande på kompressionsstrumpor Jag tycker deras strumpbyxor är fantastiska. De flesta företag som, säljer strumpbyxor delar upp sina strumpbyxor på small, medium, large och i bästa fall x-tra large. Men om du väljer kompressionsstrumpbyxor från Medi slipper du både dålig passform och dålig kvalitet.

För hur många strumpbyxor har du inte slängt efter ett användande? För att de halkade ner i grenen, eller för att de gick sönder? Strumpbyxorna från medi finns i 14 olika storlekar, och skulle inte nån av dem passa dig, så kan man skräddarsy. För ett par år sedan kom min bok Omstart för en starkare, renare och friskare kropp om det superviktiga lymfsystemet och dess roll i kroppen. Jag skrev boken då jag upptäckte att jag fått lymfödem i min högerarm på grund av alla tuffa cancerbehandlingar jag utsatts för. Vad jag inte hade förstått är att lymfödem är en vanlig bieffekt om man opererat bort lymfnoder och blivit strålad. Jag förstod också att sjukvården inte var så insatt i hur lymfsystemet fungerar trots att det är ett så viktigt system. Jag tyckte inte att jag fick några bra svar på de frågor jag ställde. Så jag var helt enkelt tvungen att ta reda på mer. Jag utbildade mig till lymfmassör på Axelsons gymnastiska institut och jag tog reda på så mycket jag kunde. Så växte min bok fram.

HÄR hittar du strumpbyxan jag har på mig och missa inte att du får 20 procents rabatt på Medis sortiment. Det enda du behöver göra är att fylla i KARIN20 i kampanjrutan innan du ska betala. Bra va?!

Jag förstod att lymfcirkulationen är ett system som hela tiden måste underhållas och stöttas och jag såg att om jag hade lättare kompressionsstrumpor och kompressionsstrumpbyxor så avlastades mitt utsatta lymfsystem, trots att jag inte diagnosticerats med lymfödem i mina ben. Med rätt sorts kompression. Jag väljer alltid lättare kompression då slipper jag trötta ben samtidigt som jag hjälper lymfsystemet att pressa lymfan uppåt i kroppen. Vilket man vill. Man vill att lymfan ska tömma sig i håligheten uppe vid nyckelbenen för att sedan renad försvinna ut i blodet. Kompressionsstrumpor hjälper dina fötter och ben när du sitter stilla. Trycket från strumpan lyfter vätskan uppåt i kroppen. Om du också kombinera det med att göra lite fotövningar så motverkar du att du svullnar och hjälper kroppen genom att skapa en fotpump som pumpar vätskan uppåt i kroppen. Så att den inte stannar nere i fötterna och benen.

Ibland vill man bara ha strumpor på sig HÄR hittar du direktlänk till de kortare strumporna Du får 20 procents rabatt på Medis sortiment. Det enda du behöver göra är att fylla i KARIN20 i kampanjrutan innan du ska betala. Bra va?!

Fakta: Jag använder stödstrumpor som går under beteckningen kompressionsstrumpbyxor, för att de faktiskt är bäst. Alla kompressionsstrumpor finns i olika kompressionsklasser. Kompressionsklass 1 kan användas fritt av alla i förebyggande syfte. Även av friska personer, dvs av oss som inte har ödem i benen. Så varför slänga ut pengar på stödstrumpbyxor som det inte finns några medicinska bevis på att det hjälper och som ofta alldeles för lätt går sönder. Hellre satsa på kvalitet på strumpbyxor som har längre liv, vilket också är mer miljövänligt än att du köper flera strumpbyxor som går sönder. Bara min tanke. Kompressionsklass 2 och högre används i princip endast av personer med medicinska problem. Söker man hjälp så får man kompressionsstrumpor i kompressionsklass 2 eller högre av sitt landsting.

Bilderna är tagna av fotograf Anneli Hildonen

2 reaktioner på ”Inte utan min kompressionsstrumpa”

 1. Hej
  Intressant ser mycket bättre ut och verkar smidigare än superbubbisar som är svårt få bra passform på. Men klämmer de i midjan och finns det något som håller in magen lite

 2. medi Sweden AB

  Hej Ann!

  Våra kompressionsstrumpor följer dessutom Europeisk medicinsk standard (RAL) vilket är en bra kvalitetsstämpel. De har ingen kompression i magdelen men om du är rund om magen så kan de sitta åt lite. Det beror lite på vilka mått du har. Mitt tips är att du pratar med vår kundsupport som kan ge dig råd och tips om vilken storlek som passar dig bäst.
  Du når oss på 08-96 97 98.

  Hanna Malmström
  medi Sweden AB

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *