skäms Anna Starbrink

så har dagen kommit och det här kära följare är en skammens dag. NU stänger sjukhuset Vidar rehab ner och det är tyvärr Liberalernas Anna Starbrinks fel. Hon har hela tiden och medvetet fört en kampanj för att det skulle bli så här.

Skriv gärna på Svts sida, mejla Anna Starbrink om dina tankar kring det här beslutet.

Jag är djupt besviken och orkar i nuläget inte skriva ett längre blogginlägg. Ni som följt mig vet att jag älskar Vidarkliniken. Jag känner att Vidarkliniken var den plats där jag läkte efter alla cancerbehandlingar. Med varma händer tog de hand om min trötta kropp. Jag är så ledsen att andra i liknande situation nu inte får uppleva hur det känns att läka mjukt. Jag skäms över vårdSverige. Skäms över att man inte fattar den möjlighet och den kraft som fanns på Vidarkliniken.

Jag var två gånger på cancerrehab på Vidarkliniken. När min bok OMSTART skulle plåtas valde jag att ta större delen av bilderna på Vidarkliniken och i de vackra omgivningarna. Omslaget och bilden nedan togs i deras vackra aula.

30 reaktioner på ”skäms Anna Starbrink”

 1. Helén Liljeros

  Håller med dig helt och hållet.
  Har varit på Vidarkliniken två gånger efter min cancerdiagnos och kan nog säga att något mer läkande miljö och med så fantastisk personal som ser hela människan finns inte.
  Sååå ledsen idag/Helén

 2. Jag har aldrig behövt vända mig till Vidarkliniken vilket jag absolut hade gjort om jag varit i samma situation som du, ändå känner jag precis som du att Sverige borde skämmas som stänger ner den enda alternativa klinik som finns. Blir så arg när jag tänker på det! Rädda, maktgalna fega politiker!
  Det r viktigare än nånsin att vi kämpar på nu och fortsätter slåss för vår alternativa vård och möjlighet till valfrihet. Vi kommer vinna men det är en kritisk tid just nu känns det som. Läkemedelsbolagen och skolmedicinen slåss med näbbar och klor för att behålla sin makt men dom kommer få ge sig, det är min förhoppning och övertygelse.
  Tack för dina fina blogginlägg och för första poddavsnittet i Paradispodden! Jättekul!
  Kramar ❤️

 3. Gunilla Byström

  Fy för fan! Det är onda människor som kämpar mot det goda, och det som gör gott. Varför kan man inte låta leva? Varför styr ondskan världen mot stupet?

 4. Renate Henkel

  Mycket skamligt att det gått så långt!
  Nu finns motsvarande vård bara utomlands, där synen på människan inte är övervägande teknisk utan utgår från just människan!

 5. Agneta strömbladh

  Vidarkliniken gör sjuka människor hela, att se till hela människan är väl ett väldigt naturligt förhållningssätt att göra sjukt friskt igen
  Har vistats där många ggr. som patient och gäst över jul bl.a. Det är för sorgligt att denna fina verksamhet i så många fall ifrågasatts och nu ……slut.
  Kan ngt. hända, kan ngn komma med en påse pengar…..önskar så att det kommer en lösning.

  Vilken fin bild!

  Tack för allt du ger iform av böcker, pod,och kloka inlägg Karin.

  Vänlig hälsning. Agneta strömbladh

 6. Gunnel Nöjd

  Detta är skamligt och ynkligt, man blir så upprörd att man saknar ord….Ett fantastiskt alternativ till vård och det tas bort. Man häpnar!!! En vän med svår astma och kol har aldrig mått så bra som han gjorde efter fantastisk behandling på Vidarkliniken! Skäms människa ?

 7. Maria Langefors

  I grunden är det en verklig diskriminering i förtryckande anda att inte bidra till att låta högkvalitativ alternativ sjukvård kunna existera i Sverige.
  Var finns den liberala politiken i beslutet?
  Det är ett djupt felaktigt och kränkande beslut i Stockholms Landsting att medverka till stängning av Vidar Rehab.
  Nu hoppas jag och många med mig att medarbetarna behåller sin energi för att kunna komma igen på annat sätt.
  Jag har tänkt på utbildning i människovård kanske på yrkeshögskolenivå.
  Många undersköterskor får idag inte utbildning i vård. Jag följer utbildningen med några nya medborgare. De får utbildning i den tekniskt relaterade vården i högre grad än den psykologiskt och människokunskapsomvårdande vården.

  På Vidarkliniken har man vårdat och sett till HELA MÄNNISKAN, vilket inte har uppnått i den politiserade vårduppfattningen.
  Det är fråga om vilken människosyn man tillåts ha här i vårt land.

 8. Tack Lotta, ovan, för e-adress till Anna Starbrink
  Har just skickat ett hyfsat, men klargörande mail till henne, som sammanfattar åsikter som kommet till uttryck här och som samanfaller med min egna.

 9. Stefan Dahlström

  Det kanske är dags att införa krav om legitimation på politiker innan de får verka för att bevisa sin duglighet. Jag har inte behandlats där själv, men av min mamma, min sambo samt nära bekanta så förstår jag vilken läkande kraft som finns där.

 10. Ulla Brotschi

  Jag har just nu fått kännedom om att Vidarkliniken skall stängas. Så sorgligt ,om det är sant.
  Efter 20 års boende i Schweiz, har jag anlitat denna klinik,vid behov. Även 2 gånger i Järna, i Sverige.
  Med vänlig hälsning, Ulla Brotschi, numera boende i Sverige.

 11. gunilla grundström

  nedmonteringen av välfärdssystemen har gått vidrigt fort,vi måste gå samman och kräva jämnlikhet innan nästa generation har glömt att den nästan fanns!!

 12. Inte speciellt insatt i detta händelseförlopp, men hade de inte mest troligen fått sitt avtal förlängt ifall de följt reglerna som finns för denna typ av verksamhet?

  1. Varför ens yttra sig och spela djävulens advokat när du klart och tydligt inte har nån koll.
   Det handlar om monopol, sverige är på nått sätt nazisterna sista borg, där sånna människor som du, som erkänner att dom inte har en aning ändå ska bestämma över andra som faktist vet..
   Victor ta och läs på lite innan du ventilerar din toma kontainer som stinker.

 13. Det är tyvärr deras jobb att förstöra det som är positivt..
  Lycka till med nästa val gott folk, jag rekomenderar att boykotta all politik oavsett fallang.

 14. Såklart att dom lägger ner denna då dom inte tjänar på att göra människor frisk eller friskar tom bra.

 15. Såklart att dom lägger ner denna då dom inte tjänar något på att människor blir friska/are eller bra.

  1. vadå kolla upp det robban, petrokemikalie industrin har sina tentakler i allas fickor, det är dom som bestämmer vilka våra statsministrar ska vara.
   Detta är inte bara ett hot mot folkhälsan utan mer ett rejält slag mot den lilla själ som fortfarande glöder i detta lagom plutokratiska svärson samhälle.

   Vad betyder egentligen Demokratisk Monarki, spelmonopol och systembolag.
   Jag menar svensken har svalt skit i många generationer nu, när ska nån sätta stop?

   När ni säljer ut erat sedeltryckeri till gänkare och sedan klagar på invandringen, det måste ju vara något jävligt snett i var och en av er..

   Snacka om att sparka neråt och slicka uppåt mentalietet.
   VÅGA SÄG NÅGOT!

 16. Kerstin Slåneteg

  I början på 80 talet gick jag omkring i en byggnad under uppbyggnad. Guiden berättade entusiastiskt om ljusinsläpp o färgspel. Min kroniska sjukdom förde mig sedan till kliniken många gånger. När jag var barn var min mamma på VILOHEM p g a samma sjukdom
  Sjukdom. Idag existerar inte vilohem, utan alla patienter ska fixas snabbt med piller eller kmiven. En del sjukdommar kräver vila o lugn
  Vidarkliniken var den enda plats där dessa sällsynta behandlingar gavs

 17. Estery Hunt Alstren

  Det kommer en dag , när du tänker : skönt att Vidar rehab finns . Även för dem , som inte tror på den . Då kanske det är för sent / e- y

 18. Marita Tidlund

  Fina Vidarkliniken. Så synd att det inte kommer att finnas mer. En underbar filosofi och underbar omgivning. Det är många år sedan EVA Björkman ordnade så att jag fick kunskap om att Vidarkliniken fanns. Tack Eva❤️??

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *