vattentäta skott

en kompis till mig som levt med pygmeer i Kongo berättade om deras olika former av läkande. Om hur benbrott masserades och att hon aldrig sett så fint läkta brott. Hur man masserade febersjuka personer, förmodligen för att stimulera lymfcirkulationen och få igång läkning. Det här folket, där alla var beroende av varandra, om man blev sjuk måste man läka snabbt. Här tänker man inte gips, eller ligg stilla och läk ut febern, utan massage verkade vara en viktig faktor i en läkande process. Men också konsten att flytta smärta. Om en person skadat sig i foten, hjälpte bydoktorn patienten att flytta sin smärta och också ta över smärtan genom att prata. Genom övertygelse. Nu pratar vi alltså om tankens kraft och då är vi genast ute på farlig mark, i alla fall i Sverige. Men om man tänker på placeboeffekten, hur förklarar man den? LÄS HÄR. Man har upptäckt att i forskningsgrupper där ena gruppen får det verksamma medlet/behandlingen och den andra sockerpiller, så har en stor andel i gruppen som fick sockerpiller märkt av förbättring. Så hur förklarar man det? Något positivt händer i personen som tror att den får rätt hjälp.

Då kommer vi in på det här med att tro. Det måste i många kretsar bevisas genom vetenskaplig forskning. Här lägger vi all vår tro på forskaren. Men vi glömmer att fråga vem som betalade för forskningen, vilka frågor ställdes, hur utfördes forskningen och på vem. Men många forskare börjar också idag att just ifrågasätta forskning och det vi kallar för vetenskapligt bevisat som här: Forskningsfusket, så blir du lurad av kost- och läkemedelsindustrin

Men ingen ifrågasätter att någon är kär, känner kärlekskänslor. Men hur kan man veta? Kan man vetenskapligt bevisa? Går det att mäta? Förstår ni vart jag vill komma.  När man blir kär får huden en speciell lyster, många säger att de kan se på en människa om den är nykär. Då har ju en känsla fått den här personen att skina. Då är vi ju igen inne på det här med tankar och känslor. Jag bestämde mig i förra veckan för att inte göra undersökningen om jag bär på den här bröstcancergenen. Jag har haft cancer. Jag har genomgått cancerbehandlingen. Jag fick typ alla biverkningar man kan tänka sig få efter behandlingarna. Jag upplever inte att sjukvården hjälpt mig med att läka efter cancern och biverkningarna. Jag vill inte in i sjukvården igen. Och om jag får reda på att jag bär på den här cancergenen vad händer då? Blir det en profetia som jag inte har en chans emot? Tänker sjukvården att jag ska operera bort livmodern, äggstockar och mitt vänstra bröst? Det här är inget enkelt beslut. Men här väljer jag att tänka. Jag är frisk. Jag är frisk. Jag är frisk.

Ni tycker kanske jag är knäpp. Men ge mig i så fall rätten att vara knäpp. ge mig rätten att bestämma vad jag tror är bäst för mig själv. Om jag tror att jag kan hålla mig frisk genom att äta rätt kosttillskott, dricka sellerijuice så låt mig göra det. Men en sak jag tycker är konstigt.

Jag kan ge min dotter en kräm fylld av parabener, petroleum och tensider. Men jag får inte blanda en olja med olika växtoljor och droppa i några droppar eterisk olja. Däremot kan jag ge henne recept och där det står hur hon ska blanda det. Är inte det konstigt? Men snart tas väl den möjligheten också bort, alltså att skriva ett recept på hur man blandar oljor…

Jag vet inte om ni undgått det här:

LÄS HÄR: Massiv forskarkritik mot bästsäljande hälsobok

Jag har inte läst Soki Chois bok men vet ni, nu är jag jättesugen att läsa den. Så funkar jag. HÄR HITTAR DU DEN

Varje dag tar jag en matsked surkål eller dricker ett glas äppelcidervinäger. Blandar gärna in ruccola i allt jag äter.

9 reaktioner på ”vattentäta skott”

 1. Har du sett filmen HEAL där berättar dom bla varför tankens kraft fungerar på ett vetenskapligt sätt. Jag trycker människor som inte förstår att våra tankar påverkar hela vårt liv, inte bara hälsan är konstigare ?än dom som gör det

  1. Tipsade om den för några dagar sedan. den är fantastiskt fin. Och bra. Bra också att de lät tjejen som inte blev hjälpt vara med, hon med blåsorna. De låter en själv välja. Jag tänkte mycket på den filmen och den hjälpte mig att ta beslutet att inte vara med i genforskningen ang bröstcancergenen. Men det får man väl inte säga i det här landet 😉 Kram till dig fina Annette

 2. Efter att ha lyssnat på podden om hennes bok på sinnessjukt.se så vill jag absolut inte köpa boken men jag fortsätter att göra min egen kombucha och kimchi för det är en helt annan sak.

  1. jag ska lyssna på avsnittet men också läsa boken tänker jag. Berätta gärna om dina tankar kring kombucha och kimchi. bor precis bredvid arirang och deras lilla butik på rådmansgatan. älskar kimchi

   1. Jag ser kombucha (började brygga själv i slutet av 90-talet) som ett komplement till kosten och det är dessutom gott. Jag tror på en god tarmen funktion och läser med spänning om den forskning som finns kring mjölksyrebakterier men ser inte läkemedelsindustrin som en bov i sammanhanget. Man behöver inte välja mellan att bota sjukdomar med läkemedel eller/tillskott – jag vill kombinera, prova mig fram. Jag åt en del kosttillskott under min bröstcancerbehandling som komplement till cyto och strålning och mådde relativt bra och jag mår fortfarande bra men från det är det långt till att önska att människor tackade nej till traditionell behandling för att ersätta det med tex kombucha och kimchi.
    Jag önskar att Soki svarat på de frågor man ställt henne och som finns att läsa på webbsidan. Jag är intresserad av hur hon tänker
    http://sinnessjukt.se/soki/

    1. men har hon gått ut och rådgivit människor? Jag önskar att vi hade komplementär vård i Sverige. Titta bara på sköldkörtelproblematiken i Sverige. 457 000 är sjuka och under medicinering. Det finns en medicin. Man tog bort alternativet NDT och ersatta det med monopolet Levaxin. 92000 mår fortsatt dåligt trots medicinering av levaxin och 46000 så dåligt att de inte kan jobba. Fram till 70talet kunde patienterna också få NDT. Här ser jag absolut läkemedelsindustrin som en bov. Man säger dessutom att 86 % av alla sjuka är det på grund av livsstil. Så nåt måste göras och läkarna får väldigt lite kunskap om näring, om kosttillskott och signalsubstanser i sin utbildning. De lär sig knappt om lymfsystemet där vi vet att en stor del av immunförsvaret sitter. Och ändå tillskriver vi dem så mycket makt. Jag brukar säga att jag är expert på mig, du är expert på dig. ge inte bort den makten. Men det är svårt i dagens Sverige. Om man inte har pengar och kan välja annan vård. Man är hänvisad till den vård som jag betalar skatt för. Jag har hypotyreos. jag går till en svensk läkare. Men jag vill inte testäta levaxin. Så då skickar hon recept till ett tyskt apotek för att jag ska få NDT, helt lagligt, men jag måste betala 800 kr burken. Om jag hade ätit levaxin i 1,5 år då hade jag kanske kunnat få licens på NDT på ett svenska apotek. Men jag vill inte utsätta min kropp för det.Varför får jag inte välja?

     1. Jag har oxå hypotyreos (övertygad om att jag fick det efter strålbehandlingen) och ser problemet i att inte få välja. Just nu mår jag bra av Levaxin men som jag förstått det kan det ändras med tiden. Många har stor kunskap om den egna kroppen och många (jag tex) har provat mig fram med medicin/träning/alternativa medel/kost för att må bättre. Bla så öppnad din bok om lymfödem en ny värld för mig.
      Just tyreosproblem är skamligt behandlade i Sverige. Jag har lämnat den allmänna sjukvården och går på privata mottagningar, dyrt men min hälsa är värd det men där finns självklart en ekonomisk orättvisa, det är inte ok i ett välfärdssamhälle.

 3. Det ska bli spännande om dessa forskare och även podden Sinnesjukt
  granskar Stig Bengmarks bok ”Välj hälsa” också. Budskapet i den boken bygger ju också mycket på hur viktig rätt mat är för vårt mående och den är också mycket kritisk till att medicin ordineras framför livsstilsförändringar i form av mat, träning o stresshantering.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *