inget är svart eller vitt

det är så himla uppenbart. Inget är svart eller vitt. Igår länkade jag till en krönika om Björn Runge och idag länkar jag till ett annat inlägg om samma regissör. Efter en cancerdiagnos kontaktade Björn Runge Dr Erik Enby, läkaren som inte gav upp. En kontroversiell läkare som 2007 fick sin läkarlegitimation indragen av Hälso- och sjukvårdens ansvarsnämnd, med motiveringen att hans behandling av patienter saknat stöd i vetenskap och beprövad erfarenhet. Hela historien om honom är så ledsam, så brutal. jag hoppas att Erik Enbys cancerforskning får den upprättelse den för länge sedan borde haft. Men i Sverige så anses tyvärr inte alternativ forskning, eller forskning som ser på kroppen som en helhet och kanske inte har som uppgift att ta fram ett läkemedel som kan göra ett läkemedelsföretag rikt. Jag är inte emot läkemedel, men jag tror att den svenska sjukvården har allt att vinna på att börja titta på en helhet. Att kroppen inte ska eller kan delas upp i olika områden, utan att allt hänger ihop.Hur som helst. Nu har Björn Runge satt upp pjäsen  Jag är en annan nu om hans möte med läkaren Enby och som snart har premiär på Kulturhuset. Heja valfri vård och fram för mer komplementär vård.

“Vad är du bete för? I den frågan ryms ett djupt existentiellt förhållningssätt till hela mitt omgivande liv: från vad jag äter till hur jag lever mitt vardagliga liv och hur mycket jag låter kärleken spela roll i min tillvaro. Björn Runge, regissör

Björn Runges pjäs och Erik Enbys betydelse

1 reaktion på ”inget är svart eller vitt”

  1. Elisabeth Layza Hällås Edanius

    Hoppas pjäsen kommer till Göteborg också!
    Det borde den väl….

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *