karin tipsar: torrborstning

tänkte börja med lite tips på söndagarna. Det är är en så härlig dag då man kan ägna lite tid åt sig själv. Ta hand om sin kropp. Göra mysiga grejer. Så nu tänkte jag dela med mig av mina tips av sånt som jag gillar att göra och hur jag tar hand om min kropp och mig själv. Hoppas ni gillar.

När jag vaknar på morgonen kan jag behöva väcka kroppen lite extra. Torrborstning är så härligt. Men viktigt i vilken riktning du borstar och var du börjar. Du hittar så bra fakta och inspiration i min bok Omstart som du kan köpa för bra pris HÄR.

Så här gör du: Om man ska få igång sitt lymfflöde ska man först väcka det övre partiet, det vill säga axlar, nacke och hals. I min bok hittar du många bra övningar där till exempel att göra ett par änglavingar är toppen. Sen torrborstar du i precis den här ordningen vänster arm,  höger arm,  bröstet,  magen,  vänster lår,  vänster knä och  vänster underben. Sedan går du över till höger lår, höger knä och höger underben. I precis den ordningen.

Jag använder en lite ruff skrubbvante som jag köpte i Marocko när jag var där. Du hittar liknande på skönhetsavdelningen på ett större varuhus. Men det går också bra med en lite mjukare skurborste. Välj då en gjord i naturmaterial. Jag sprutar lite lagerbladhydrolat från Botany for all, eller tar ett par droppar lagerbladsolja på skrubbvanten i det här fallet. Så borstar jag min morgontrötta kropp pigg. Jag använder produkter från Lena Losciales webb-butik som du hittar på www.botanyforall.se Och du har väl inte missat de superbra hudavsnitten med Lena Losciale i min podd KVINNOLIV? Här hittar du avsnittet: Huden och smörjan och här hittar du: Huden och psyket In och lyssna och klicka hem bästa boken om lymfsystemet. Jag lovar det är en jättebra julklapp till dig själv, men också till någon du tycker om.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *