nytt poddavsnitt: frihetstiden

Vi fortsätter prata klimakteriet i Kvinnoliv och i avsnittet som sänds idag pratar vi med författaren Emma Hamberg om att tidigt komma i klimakteriet och samtidigt tycka att det är en riktigt härlig tid. Jag skojar inte när jag skriver att Emma ser menopausen som hennes primetime, eller frihetstiden som hon också själv uttrycker det. ”Något har hänt med mig sedan mensen drog. Det är som att det där vilda i mig slagit rot. Ett nytt sorts mod och självförtroende. Som att jag först nu blivit riktigt förbannat, skönt vuxen”  Kan man annat än att älska de meningarna?För det kanske är så, klimakteriet blir det du gör det till och för mig känns det oerhört förlösande skönt att tänka på den här tiden som just en frihetstid. FRI HET TID hehe. Både jag och Emma skrev varsitt kapitel i boken Hej klimakteriet! som kom ut 2014 på Bonnier Fakta. Vet inte hur hejig min beskrivning var. Jag hade precis kommit ur cancerbehandlingarna som ju chockat in mig i klimakteriet. Kanske inte handlade så mycket om klimakteriet, utan om min punktering mitt i livet. Den där jävla bröstcancern. Men Emmas kapitel, det fick mig att skratta högt och hon fick mig att skratta så många gånger under poddintervjun. Jag lovar er, ALLA vill vara lika sköna och roliga som Emma när de träder in i den här nya tiden. Tack bästa du för att du är en så skön förebild Emma. Och ni andra lyssna här på: KVINNOLIV Och obs! vi har också bytt plattform. Numera finns Kvinnoliv på Acast. Fortsätt lyssna, fortsätt sprid och tyck gärna till. Älskar när ni berättar vad ni tycker.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *