välj rätt i landstingsvalet

I förra veckan var jag med i en manifestation arrangerad av Valfri vård med fantastiska Annika Dopping som moderator. Det är nämligen en hjärtefråga för mig. Eller en av mina hjärtefrågor. Jag vet att man inte tänker på vården om man inte själv hamnar i vårdens händer. Eller om någon man tycker om hamnar där. Men enligt min åsikt finns det så mycket som kan förbättras. LÄS HÄR om detta viktiga ämne. Den här manifestationen filmades. Se filmerna som jag delar nedan. Intervjun med mig finns i första filmen. Och jag lovar dig att du kommer att förstå varför jag tycker det är viktigt att vi verkligen har valfri vård i Sverige, det vill säga att vi börjar använda oss av komplementär vård. Snälla se filmerna och lyssna på vad de olika experterna har att säga. För det är så sjukt intressant. Och framför allt resultaten på de som vårdats alternativt på i det här fallet Vidarkliniken. Hur deras sjukskrivning förkortades och framförallt intaget av medicin minskade ofantligt till skillnad till den grupp som fick den vanliga skolmedicinens behandling. Lyssna på kvinnan som driver försäkringsbolaget där man i försäkringarna tillåter osteopati och annan komplementär vård för att få försäkringstagarna friska.
Så tänk på riktigt igenom ditt landstingsval. Det stora valet så klart. Men tänk efter och läs på vilket parti som du väljer in i landstinget. För vet du, det kan göra hela skillnaden den dag du blir sjuk, eller någon du tycker om. Var inte efterklok.

Och ps HÄR kan du läsa om Nya knip i DN

och och och

du har väl inte missat det här?
KVINNOLIV ligger ETTA på poddtoppen (hälsa&välmående) Tack älsklingar för att ni lyssnar. Tack älsklingar för att ni delar. TACK!

3 reaktioner på ”välj rätt i landstingsvalet”

 1. katarina hagberg

  Tyvärr är det helt omöjligt för mig att hinna se dessa filmer på flera timmar (mycket pga att jag vårdar ett kroniskt sjukt barn). Jag vill så gärna rösta rätt i landstingsvalet, kan någon göra en liten lathund? Vidarkliniken är så viktig!

 2. Hej Karin,
  Jag har haft kontakt med dig tidigare 2014 då jag hade bc. Även jag fick herceptin och kemoterapi samt strålning..jag fick behålla bröstet..mår bra nu och mina mammografier har varit ok.
  Jag har följt dig i många år och du gör så otroligt mycket bra för oss kvinnor.
  Lyssnar nu på din braiga podd, så mycket intressant..du ville ha förslag på samtalsområden och jag har tänkt mycket på vad som händer med familjen och omgivningen, vänner när man blir allvarligt sjuk och är sänkt under lång tid.
  Samtidigt som jag var under behandling var min bästa vän sjuk i pancreas cancer..obotbar och med dålig prognos. Ung bara 58 år alltid levt nyttigt och medvetet. Så ofattbart Jag tänkte så mycket på hur jag kunde vara det bästa stödet,, finnas för henne, våga vara nära… Jag har en utbildning i taktil massage och det var den absolut bästa tillgången förutom orden då. Jag masserade henne nästan in i döden..När jag kom så var det det viktigaste,, på slutet så fanns det inte mycket ork till samtal..Det märkliga var att det var bara jag som fick massera, trots att det fanns flera kunniga personal på hospice. Det kändes så bra 3jag kunde göra det för henne.
  Vad det gäller min egen sjukdom och förlopp så var det tumultartat. Människor jag hade ”räknat” med försvann men turligt nog klev andra in. Det är inte lätt att vara runt den sjuke alltid, det vet och förstår jag. Men jag tappade kontakt med flera viktiga personer inom familjen efter behandlingen och sjukdomen..sår och känslor som inte går att reparera .. Detta ämne är kanske något att ta upp i podden..Jag tänker mycket på detta..
  Vidare vill jag säga att dessa filmklipp var verkligen intressanta. Det belyser verkligen hur efter vi är i Sverige..Man måste vara sin egen projektledare inom sin sjukdom..Inte klokt när det finns så mycket annan kunskap..Ny ska jag lusläsa inför valet!!!!
  En liten fråga. Min man och jag ska åka till Goa över julen. Jättespännande. Har kollat på din Instagram från dina resor..vilka vaccinationer bör vi ta eller se över??
  Så tacksam om du har tid att svara.
  Tack återigen för ditt fantastiska engagemang för oss kvinnor ❤️kram Annika

 3. Lathund: Rösta BORT Alliansen i landstinget! Dom har misskött sitt uppdrag grovt de senare 8 åren. MP är tydligast positiva till Vidarkliniken men även S och V hjälper till för em grön-röd majoritet

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *