sovstrumpa – en ny trend

Det här är ett samarbete med Medi

_MG_4391

Visste du att lymfsystemet jobbar som bäst när du sover? Tänk vad bra om du kanske kan maximera lymfsystemets jobb, hjälpa de där sopgubbarna som jag kallar lymfsystemet när du sover. Alltså att hjälpa dem att göra sitt jobb att putta upp lymfvätskan till de viktiga reningsstationerna som armhålor och ljumskar bland annat. Där du hittar kroppens riktiga krigare = lymfocyterna som bekämpar alla attacker av infektioner och cancerceller som dagligen passerar i vårt system. Du har väl min bok Omstart för en starkare, renare och friskare kropp? Jag är så stolt och glad över den boken som jag också vet har hjälpt så många att förstå vad lymfsystemet är för något och hjälpt både män och kvinnor med lymfproblem.HÄR HITTAR DU MIN BOK OMSTART

När man är i varma läder kan det vara jobbigt att ha kompressionsstrumpor även fast man vet att benen svullnar av värmen. Det känns svettigt och nog längtar man efter solvarm vind mot benen i dessa vintertider? Men vad kan man göra när man är utomlands eller om det skulle slå till att vara en extra varm svensk sommar? Mina tips är så klart att alltid göra egenvård och att passa på att trampa vatten om man är i närheten av havet. Minst en halvtimme. Gör det med en kompis då kan ni ha ett riktigt bra samtal och samtidigt får ni i er jod och tränar. I både Grekland och Indien har läkarna ordinerat mig havsbad för mitt lymfödem. Och vattnet blir en naturlig kompression. Bästa, bästa.

På min senaste resa till Indien då sov jag i de här godingarna och kunde på så sätt hjälpa lymfan/vätskan i benen. Mediven thrombexin är en antitrobosstrumpa. Den är till för att användas under längre perioder av inaktivitet som vid långvarigt stillasittande eller sängliggande, för att förebygga blodproppar. Men jag använder den alltså på natten om jag inte kunnat bära kompression på dagen. Men jag känner flera som använder dem på dagen under jeansen och tycker att de är toppen.

På bilden har jag Mediven Thrombexin som du hittar här. Gå in via länken och du får 20 procent på medis hela sortiment om du skriver in koden KARIN när du betalar. HÄR HITTAR DU STRUMPAN

_MG_4433
Foto Anneli Hildonen

1 reaktion på ”sovstrumpa – en ny trend”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *