Stay ups

I samarbete med Medi.

Dags att släppa fördomarna om hur en kompressionsstrumpa kan se ut och kännas! Nej, kompression behöver inte vara stumt, hårt och trist. Som de här braiga strumporna, de gör sitt jobb trots att de är tunnare, det vill säga avlastar benen från lymfvätskan. Du slipper trötta och tunga ben efter en dag med de här på.
Jag är nästan lite kär i Medis stora sortiment. Det finns så mycket att välja emellan – 14 olika storlekar, olika färger och så klart olika tjocklek på kompressionen. För Medi har också sådana här tunna lårstrumpor som också ger kompression. Det finns många tillfällen när man vill ha lårstrumpor, eller stayups som de också kallas. Dels när det är varmt ute. Svalkar skönt under en kjol. Lår strumpor är också toppen när man flyger, så man slipper krångla med strumpbyxor när man behöver gå in på den trånga flygtoaletten. Eller så vill man stå så här i fönstret på Hotell Örnsköld. Det legendariska hotellet där det bland annat sägs att Ingmar Bergman spelat in scener.

Jag har på mig lårstrumpan Mediven elegance i färgen svart och du vet väl att du får 20 procent rabatt om du skriver in koden KARIN i kampanjrutan när du ska betala. KLICKA HÄR så kan du läsa mer om strumpan.

Vi tar det igen. Hur väljer man rätt storlek?
För att en kompressionsstrumpa ska ge så bra effekt som möjligt måste storleken du väljer passa perfekt till dina ben. Undvik därför stöd- och kompressionsstrumpor där din skostorlek bestämmer vilken storlek du ska välja. Dina fötter har nämligen ingenting med dina bens form att göra. Om du istället väljer kompressionsstrumpor vars storlek utgår från dina bens omfångsmått så vet du att kompressionen kommer att vara perfekt anpassad för just dina ben. Det viktigaste måttet är omfångsmåttet runt vristen, eftersom det är där cirkulationen behöver mest hjälp.